• vv Tzum vr1 - St Dronrijp/Foarut vr2

    Afgelopen zaterdag mochten we na bijna 3 maanden weer eens een thuiswedstrijd spelen. Onze pupil van de maand Dine heeft na de aftrap al het goede voorbeeld gegeven door de bal perfect in het hoekje te schieten. Dit moet vertrouwen geven voor de rest van de wedstrijd.
    Aangezien er een flinke wind over het veld waaide gaf onze invalcoach Wesley al aan om niet op de lange bal te gaan spelen. Dit hebben we goed opgevolgd en dit resulteerde al snel in (grote) kansen voor Britt, Marrit en Gerbrich. Ook Dronrijp komt met een aanval maar Ingrid staat goed op te letten en weet de bal voor de voeten van de aanvalster weg te schieten. De wind maakt het voetballen lastig maar het kan ook net een handje helpen. Britt schiet op goal en de bal lijkt over te gaan maar door de tegenwind gaat de bal prachtig over de keeper in de goal. Na de aftrap komt Dronrijp met een aanval maar die weten wij goed te verwerken en dit resulteert zelfs in een kans en een doelpunt van Gerbrich, 2-0. De eerste helft kakt een beetje in maar er zijn zeker nog kansen op een derde doelpunt maar die valt helaas nog niet. Tijd voor een bakje thee!

    In de rust heeft Wesley ons nog wat tips mee gegeven en was er ook nog tijd om een medaille en wat lekkers aan Dine te geven. De tweede helft de wind in de rug Dronrijp is bijna niet meer in de aanval geweest en Ingrid heeft dan ook geen bal meer gehad. Aan de andere kant van het veld was er veel meer te beleven al resulteerde dit nog niet in goals. Het zijnet heeft het niet vaak zo druk gehad als afgelopen zaterdag en ook de paal stond een enkele keer in de weg. Dronrijp komt nog met een uitbraak maar deze weet Jildau weg te werken. Uiteindelijk weet Marrit nog een goal te maken en dat brengt de eindstand op 3-0.