• V.V. TZUM 023-1 Pakt SJO Arum/Stormvogels 023-1 stevig aan!

  Een wedstrijd zo wisselvallig als het weer.
  Op een zaterdag die geteisterd word door periodes van zware regenval is het aan de mannen van S.F. Tzjom JO23-1 om het op te nemen tegen Arum/Stormvogels JO23-1. Een ploeg waar in de beker moeizaam met 2-3 van werd gewonnen.
  Het gewenste wedstrijdbeeld en de gretigheid van de mannen van Tzum wordt meteen van aftrap duidelijk. Al binnen de eerste paar minuten ontstaat er een scrimmage in en om het zestienmetergebied van Arum, getekend door verschillende schoten van de drie aanvallers. Na een verwoesten schot van Jelmer waar de verdediger zich nog net voor kan gooien komt de bal uiteindelijk bij Elmer terecht. Die twijfelt niet en schiet de bal tussen de palen: 1-0! Hierna wordt het spel meteen zo doorgezet en kan al vrij gauw na de 1-0 Jelmer de 2-0 binnen schieten na een goede aanval.

  Hierna wordt het spel wat minder en krijgen de bezoekers ook wat meer in de melk te brokkelen. Het kleine aantal kansen dat ze krijgen wordt door de verdedigers om zeep geholpen en het nog mindere aantal schoten worden door Bjarne vakkundig tegengehouden.

  Na de thee wordt er weer als aan het begin gevoetbald, iets wat resulteert in een attractief aanvalsspel van de kant van Tzum, maar om tot het derde doelpunt te komen was er hulp nodig. Gelukkig voor de mannen waren de bezoekers zo vriendelijk om de bal in eigen doel te leggen. Iets wat ze niet meer te boven kwamen, want toen iets later Timo de bal in zijn voeten kreeg op de helft van de tegenstander kon hij beginnen aan een solo met voldoende tijd om na te denken tussen de stappen door. Toen de achterlijn dus ook in zicht kwam en menig kans vast was gelopen kon Timo meerdere tegenstanders uitkappen om vervolgens met zijn chocoladebeen de bal het doel in te draaien: 4-0.
  Hierna werd alles weer even wat rustiger en waren we allen aan het wachten op de volgende kans. Deze kans kwam door toedoen van Elmer na een dieptebal op hem kon hij het overzicht goed bewaren. Hierbij zag hij de goed meegelopen Lasse, die zichzelf vrij had gelopen naast de keeper. Laatst genoemde faalde niet: 5-0! Als afsluiter mocht MJ de 6-0 maken, waar de grensrechter van de bezoekers dacht aan buitenspel constateerde de scheidsrechter dat MJ de sprint in had gezet vanaf eigen helft alvorens dat hij de bal langs de keeper en in het net schoot.

  Hoewel de wedstrijd niet altijd even mooi was en het spel niet altijd even goed was, kunnen de mannen van JO23-1 toch terug kijken op een mooie wedstrijd. Met kansen die veelal tot goal werden omgetoverd, maar in de mindere periodes van de wedstrijd ook een verdediging en een keeper die niet te passeren vielen.