• Kantje boord

  Afgelopen zaterdag (28 januari) mochten we op een frisse maar mooie dag in Berlikum spelen tegen het combinatie team BMJ Dames 2.
  De dames van BMJ 2 (1,5 😉 ) zijn voor ons nooit een gemakkelijke tegenstander. Vandaag bleek dit ook maar weer.

  Gerbrich wist vrij vlot in de eerste helft te scoaren. Ze dribbelde door een groot deel van de verdedigers heen en kon uithalen.
  Daarna verloren we wat grip op onze tegenstanders. Keeper Ingrid kon een aantal schoten blokkeren, maar de druk zorge voor een aantal kansen voor BMJ.
  Eén wat ongelukkige goal, en één keurige kans van hen zorgde voor 2-1 met rust.

  In de tweede helft zette deze trend door tot de laatste 10 minuten. Door verdedigende inzet konden we de schade beperkt houden tot 3-1.
  Maar toen ...
  Door een mooie aanval met wat druk van onze kant kregen we 2 corners. Niet per sé onze sterkste kant. Maar deze van Jildau waren beide prachtig.
  Beide keren kwam Anke voor de man. De eerste kwam in de kluts terecht. Meteen weer een corner en op precies dezelfde manier ging hij er nu wel in!
  Er was hoop! Met nog 4 minuten te gaan werd er meer 'alles-op-alles' gevoetbald. Ruimte dus, voor beide teams.
  Na balverlies van ons zette BMJ een aanval op, die werd onderschept door Annerigt. Door een snelle dribbel kon ze meeschuiven naar voren.
  In de 16 kreeg ze een tik, en je gelooft het niet, maar we kregen een penalty in de laatste minuut. Koelbloedig schoot Annerigt die er in.

  3-3 geeft niet weer hoe de wedstrijd eruit zag, maar desalniettemin blij met de punt gingen we weer naar huis.