Tzum E1 KAMPIOEN seizoen 2009 - 2010
19-05-2010 00:00
Het Tzum E1 team onder leiding van Johan Hettema en Jan Willem Oosterhaven hebben vanavond een zeer belangrijke wedstrijd gespeeld tegen St. Jacob E1.
1 puntje was genoeg voor dit team om kampioen te worden. Het was een zeer spannende wedstrijd en de kids hebben dan ook alles in de strijd gegooid om deze wedstrijd te gaan winnen. Al moet ik wel zeggen dat door het gecoach van de vele ouders het toch erg moeilijk is om je te concentreren in het veld. Maar het geeft allemaal niets, de spanning bleef erin. Ze begonnen al vrij snel met een 0-1 voorsprong, halverwege de wedstrijd werd het 1-1. Met deze stand zijn ze de rust in gegaan. Na de rust werd er natuurlijk weer zeer fanatiek gevoetbald en ging er het een en ander wel mis, want ja men was gebrand op een overwinning natuurlijk. Helaas scoorde St Jacob de 2-1 en begonnen de kopjes wel wat te hangen bij Tsjom, maar door het Tsjommer publiek en Johan zijn aanmoedigingen begonnen de heren en dame te vechten en gooiden ze echt alles in de strijd. Gelukkig werkte dit positief en werd het 2-2. Pffffffffff wat een spanning. En wanneer zal die scheids nu een affluiten? De tijd zit er allang op. Door het goede optreden van Johan om de kids maar te laten verdedigen in de laatste minuten, ging uiteindelijk dan toch het fluitsignaal. Het Tsjommer publiek begon te juichen en Johan was door dolle heen, de kids hadden het alleen zelf nog niet helemaal in de gaten, want die dachten dat ze moesten winnen. Toen ze eenmaal doorhadden dat ze nu toch echt kampioen zijn geworden, begonnen ze allen te springen en te juichen van geluk.
Geweldig om te zien.....................Kids van de E1 allen van harte gefeliciteerd en niet te vergeten: Johan Hettema, BEDANKT jongen. Jij bent toch degene geweest die er altijd heeft gestaan voor de jongens en je hebt ze af en toe met veel pijn en moeite getraind ivm jou blessure. Echt super. Bedankt allen...;-)
Lieuwe Bosch heeft hier weer een aantal foto's van gemaakt klik hier
Tzum 2 in laatste wedstrijd knullig onderuit
16-05-2010 17:21
Tzum 2 is er in haar laatste competitiewedstrijd niet in geslaagd om 3 punten aan het totaal toe te voegen. De 10 van TOP '63 3 waren met 2-3 sterker dan de 11 Tzummers, iets wat gerust het predikaat knullig mag hebben. Ane Piet was de maker van de beide Tzummer goals. Lees hier het verslag van Hauke. Voor de overige uitslagen en de stand in de competitie klik je hier.
Tzum F2 heeft weer goed gevoetbald
16-05-2010 17:04
Tzum F2 heeft helaas verloren, maar de kids hebben wel heel goed hun best gedaan om alles in de strijd te gooien om er een mooie wedstrijd van te maken. Klik hier om de foto's te bekijken gemaakt door Johan Koster.
Klik hier nog voor de foto's van de wedstrijd van 24 april
" St.Jacob DA1 - Tzum DA1"
16-05-2010 15:31
Menigeen Tzummers zullen zich gistermiddag afgevraagd hebben waarom er een kar met daarop de dames van Tzum door ons dorp trok. Waren ze kampioen geworden, werd er gevraagd, of is er een andere reden voor deze trekkertocht? Velen zullen het inmiddels al weten, maar onze Truus gaat trouwen!
Hoewel Truus nog in de veronderstelling was dat wij gewoon zouden voetballen tegen St.Jacob, werd ze opgewacht voor 'n vrijgezellenfeest. Truus moest met de billen bloot! Deze foto wou ik jullie niet onthouden, de rest verstoppen we wijselijk in het archief ..
E1 wint vandaag van berlikum
15-05-2010 12:51
E1 wint van berlikum en heeft nog 1 punt nodig om kampioen te worden.
Dit kan dinsdag avond gebeuren ten st jacob.
Vrijdag 12 april; aanvang 19.30 uur
Tzum 35+ - Scharnegoutum 35+