12-09-15 Tzum 2-Frisia 1
Bij zowel Tzum 1 als Tzum 2 waren op deze zaterdag veel afwezigen. Na een hoop puzzelwerk van de leiders van beide elftallen kon er toch gespeeld worden. Tzum 2 moest Romke, Sjoerd en Wilco afstaan aan het eerste, Jurrit wilde naar Q-Base en kon nog net een helft in Tzum 2 meedoen. Frits en Erwin Atsma stonden klaar om zijn plaats in te nemen. Alle had geen moeite met 2 wedstrijden keepen en verving Jan (ook al naar Q-base)voortreffelijk.
Tzum 2 moest het thuis opnemen tegen Frisia 1, een behoorlijk jong elftal (al vind ik dat eigenlijk meestal wel). Alle stond op goal, verdedigers waren Simon, Jan Willem, Hendrik en Frouke, het middenveld bestond uit Jurrit, Jelle en Johan, de aanvallers waren Tsjidger, Dirk-Tjeerd en Hylke.
Tzum begon wat onrustig werd al snel achteruit gedrukt door de verzorgd spelende Leeuwarders. Echt gevaarlijk werd het echter eigenlijk nooit, ook niet bij het groot aantal corners dat Frisia mocht nemen. Halverwege de tweede helft kwam Tzum beter in haar spel. Er kwamen wat kansjes, waarbij de grootste na een afstandschot van Hendrik voor Tsjidger was. De bal spatte terug van de lat, maar Tsjidsger schoot wat wild over. Net voor de rust kwam Frits in het veld voor Jurrit.

Na de thee drong Frisia weer aan, maar gaf hierdoor ook ruimte weg. Frits speelde zijn tegenstander uit, zette goed door waardoor hij tegenstander nummer 2 van zich af schudde en kon doorlopen naar de goal. Hij rondde koel af en de 1-0 was een feit. Hierna drukte Frisia nog meer en was het bij Tzum in bepaalde fases een kwestie van vrouwen en kinderen eerst. Toch leek het er heel lang op dat de 3 punten in Tzum zouden blijven. Helaas viel de tegengoal in de slotfase toch nog toen er meer aanvallers van Frisia dan verdedigers van Tzum voor Alle zijn neus opdoken. Frisia wilde meer en probeerde dit met alle mogelijke middelen. Jammer genoeg werd het hierdoor op het laatst nog wat onvriendelijk. De tot dan toe prima fluitende scheidsrechter Frank ter Horst kwam in deze fase ogen tekort. Toen hij voor het einde floot stond de 1-1 nog steeds op het bord en mocht Tzum, met gemengde gevoelens het eerste puntje noteren.
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!