04-04-15 Tzum MD1 - Leovardia MD2
Tzum MD1 – Leovardia MD2
De meiden van de MD1 doen het goed dit seizoen. Tzum en Leovardia hadden beide 9 punten uit 4 wedstrijden en stonden gedeeld 2e voor aanvang van de wedstrijd. De meiden van Tzum waren er dan ook op gebrand een goed resultaat neer te zetten en begonnen fanatiek aan de wedstrijd. Leovardia moest in de beginfase spelen zonder hun 2 spitsen die per ongeluk naar Tzummarum waren afgereisd….
Tzum had eerst het betere spel. Waren vaker op de helft van de tegenstander en hadden een paar (kleine) kansen. Leovardia had ook een best schot dat via de handen van keeper Silke en de lat uiteindelijk gelukkig niet tot een doelpunt leidde.
Gelukkig wist Marrit met een goed afstandschot de keeper te verrassen en bracht de stand op 1-0. Dit werd ook de ruststand.
Na de rust was het goed zichtbaar dat Leovardia nu compleet was en dat ze goede instructies hadden gekregen van hun coach. Zij begonnen goed aan de 2e helft en wisten al vrij snel 1-1 te scoren. De spanning in de wedstrijd en langs de lijn nam toe! Gelukkig wist Alise na enige tijd met een mooi schot over de uitgekomen keeper het doel te vinden en de 2-1 stand op het bord te brengen.
Maar het bleef spannend en de wedstrijd ging over en weer. De meiden van Tzum bleven goed doorgaan en na een paar aanvallen wisten ze de 3-1 te scoren. Een schot van Alise werd in eerste instantie geblokt door de keeper en belandde uiteindelijk via een speelster van Leovardia in het net.
Dit gaf wel een beetje rust in de wedstrijd maar de meiden van Leovardia gaven nog niet op. Yannah pikt een bal op, op het middenveld en zette met een hard schot van verre afstand de keeper op het verkeerde been: 4-1!
Het bleef een boeiende en spannende wedstrijd tot aan het eind. Leovardia wist na een mooie aanval de bal ook nog een keer in het net te krijgen en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-2.
Een prachtig resultaat na een boeiende en erg spannende wedstrijd.
Goed gedaan meiden!!

Janny en Marrit Wielenga
Programma Za. 9 December

12:30 S.C. Stiens 3 - Tzum 1