29-11-14 Berlikum 3 - Tzum 1
Berlikum 3 – Tzum 1

Tzum trad aan met de volgende elf op het uitstekende kunstgrasveld van Berlikum: Damian, Erwin Hoekstra, Bouwe, Erwin Atsma, Justin, Harmen, Reinout, Frits, Jurrit, Ane-Piet en Marco.

Op de bank namen Redmar en Edwin plaats. Tweede helft Erwin’s eruit, Redmar en Edwin erin.

Er werd goed begonnen aan de wedstrijd. Door degelijk positiespel en vlotte passing domineerde Tzum vrijwel de gehele eerste helft. Dit leidde al vrij snel tot de eerste treffer door een intikker van de vlijmscherpe Ane-Piet op aanspelen van Frits. Ook na de voorsprong vervolgde Tzum zijn sterke spel. Het bleef echter vrij voorspelbaar, waardoor het moeilijk werd om de voorsprong te vergroten. Wel dacht Tzum nog een penalty te krijgen door een duidelijk handbal in het zestienmetergebied en later een forse overtreding op de doorgebroken Reinout tevens in het zestienmetergebied, maar dit werd niet bestraft door de verder uitstekend fluitende scheidsrechter.

Door balverlies op middenveld en druk van Berlikum werd er een terugspeelbal op de keeper gespeeld door Erwin Atsma. Voor keeper Damian was het niet geheel duidelijk of het een opzettelijke terugspeelbal was en pakte derhalve de bal in zijn handen. De scheidsrechter vond het klaarblijkelijk wel een opzettelijke terugspeelbal en gaf daarom Berlikum een terechte indirecte vrije trap. Op een gevaarlijke vijf meter voor het Tzummer doel werd de vrije trap onberispelijk in het net geschoten.

Na de gelijkmaker bleek het moeilijk terug te komen in het degelijke spel, en Tzum oogde daarom ietwat paniekerig. Later in de eerste helft herpakte Tzum zich, maar de creativiteit en beslissende eind pass ontbrak en dus bleef het bij een gelijk spel.

Zoals de laatste weken lukte het Tzum ook deze wedstrijd weer om het goede spel door te zetten na de theepauze. Tzum domineerde in balbezit en Berlikum kreeg in de tweede helft eigenlijk geen echte kans. Ane-Piet was wederom degene die Tzum op een voorsprong bracht. Een door de keeper slecht weggewerkte bal van Marco werd door hem attent binnen geschoten. Na een goed opgezette aanval via links door Jurrit, Marco en Justin was het verzet helemaal gebroken nadat Justin deze combinatie wist af te ronden met een afstandsschot.

Eindstand 1-3