22-02-14 VV Tzum Da1 - Oosterlittens Da1
VV Tzum DA1 – Oosterlittens DA1

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag speelden we een oefenwedstrijd tegen de dames van Oosterlittens. Dit was ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie. Het belooft een pittige competitie te worden. We zijn ingedeeld bij Mulier, SDS, Berlikum, SWZ en Scharnegoutum.

De opstelling voor vandaag was als volgt;
• Keeper: Reina
• Achter: Baukje, Britt, Klaske en Annie
• Midden: Alida, Jikke en Anjali
• Voor: Hilda, Jessye en Anita

Om half drie floot Frank en de wedstrijd was begonnen. Vanaf het begin zetten we gelijk druk en dat resulteerde in goed spel en veel beweging. Daar hadden we dan ook veel op getraind. In de eerste minuten gaf Hilda een mooie bal voor op Annie en zij schoot de bal in het doel, maar helaas werd de goal afgekeurd. De stand stond dus nog steeds 0-0.
Algauw kwam er een corner voor ons. Jessye schoot de bal en die kwam bij Anjali terecht. Anjali gaf een mooie voorzet en Jikke kon de bal er in schieten. Yes 1-0!!
Bijna de hele eerste helft voetbalden we op de helft van de tegenstander en dat was erg positief. Op een gegeven moment kwam er een uitbraak van Hilda en die sprintte met de bal naar voren. Ze gaf de bal breed op Annie en ze kon de bal er mooi in schieten! De stand was 2-0! Ook werd het nog 3-0 voor rust doordat Anita de bal met links in de hoek van het doel schoot. We gingen met een goed gevoel de rust in!

Na de lekkere thee kwamen we het veld weer op. De tweede helft begon heel onrustig en we hadden veel balverlies. Het leek of de controle, die we in de eerste helft hadden, weg was. De dames van Oosterlittens werden sterker en daardoor kwam er een doelpunt voor de tegenstander. De stand was 3-1! Nu moest er wat gebeuren, want we wilden dit keer absoluut niet verliezen.
Gelukkig voetbalden we steeds beter, maar het bleef onrustig. De bal ging heen en weer. Toch werd het 4-1 voor ons, doordat Jessye de bal speelde naar Anita. Zij kon de bal vanaf de zestien in de hoek schieten. Het laatste deel van de wedstrijd leek wel een flipperkast, maar werd het 5-1 door een mooie goal van Elisa. Aan het einde van de tweede helft kregen we nog veel kansen, maar ze werden helaas niet benut. De eindstand was 5-1 en we hadden eindelijk gewonnen van Oosterlittens! Het was een mooie overwinning!

Ik wil Jacob bedanken voor de goeie verzorging in het veld! Aankomende week komen we niet in actie, maar op 8 maart 2014 spelen we onze eerste competitie wedstrijd weer tegen de dames van Berlikum!

Tot op het veld!

Groetjes Anita Hoekstra