20-09-14 Tzum 1 - Lwd. Zwaluwen 5
Wedstrijd Tzum 1 - Leeuwarder Zwaluwen 5

Vandaag stond er weer een mooie wedstrijd op het programma,
Tzum moest het op nemen tegen de koploper Leeuwarder Zwaluwen 5.
Het was weer een lekker warme zaterdag in september om een potje te voetballen.
Half twee moesten verzamelen, na een bakkie koffie gingen we rond twee uur de box in om om te kleden voor de warming-up, na een warming-up van zo’n 20 min gingen we de box in om ons klaar te makken voor de wedstrijd.

Opstelling eerste helft:

Erwin H - Edwin - Justin

Erwin A

Harm - Frits - Reinout

Jurrit - Bouwe - Redmar

Na een minuut stil te zijn geweest gingen we dan echt van start.
De wedstrijd begon wel wat stroef aan onze kant maar er kwamen nog geen echte kansen.
Door het warme weer lag het tempo aan beide kanten laag. Maar daardoor kwam er toch wel kansje voor Tzum.
Maar uiteindelijk na zo’n half uur kwamen de Zwaluwen vrij voor de goal en kopten ze de 0-1 binnen.

Tijd voor een bakkie thee!

In de tweede helft waren het alleen de keepers die hadden gewisseld, Damian op goal en Alle in de spits.
De tweede helft was het spel van Tzum beter en kwamen er ook meer kansen voor ons om een goal te maken, helaas kwamen we er steeds niet goed door, waardoor de Zwaluwen ook nog wel een aantal kansen hebben gehad. Uiteindelijk ging Tzum meer druk zetten op de verdediging van de Zwaluwen, waardoor hun meer ruimte voorin kregen.
En na zo’n 35 min te hebben gevoetbald kwamen de zwaluwen er nog een keer doorheen, waardoor de 0-2 helaas op het scorebord hing.
Volgende week moet Tzum het opnieuw proberen dan tegen Minnertsga.
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1