19-04-14 Tzum 1 - Workum 3
Tzum 1 wint van nummer 2 Workum

Afgelopen zaterdag 19 april moest Tzum 1 thuis aantreden tegen Workum 3. Tzum is bezig aan een goede serie, de afgelopen 3 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Workum staat stevig op de 2e plaats achter het ongenaakbare Blauw Wit. Trainer Appie de Bruin had de ongekende weelde dat hij over 14 spelers kon beschikken. Tzum begon in de volgende opstelling:

Op goal: Alle
Verdediging: Redmar, Erwin A., Hendrik en Reinout
Middenveld: Justin, Frits, Bouwe en Erwin H.
Voorhoede: Ane Piet en Harmen

Om 14:30 werd er door Workum afgetrapt. Tzum begon wat onwennig en hierdoor had Workum in de beginfase het betere van het spel. Echt grote kansen wisten ze echter niet te creëren. Tzum herpakte zich na tien minuten en kwam wat beter in de wedstrijd. De eerste kans was voor Ane Piet die op links de diepte in werd gestuurd. Zijn schot werd geblokt, de rebound van Harmen belande bij de keeper in de handen. De achterhoede van Workum oogde wat onwennig. Tzum zette een aantal malen goed druk waardoor Workum in de problemen kwam. Bij een van deze acties onderschepte Ane Piet de bal, speelde de keeper uit en maakte de verdiende 1-0. Workum was hierdoor even totaal de weg kwijt. Tzum kreeg kansen via Ane Piet en Frits maar was nog niet scherp in de afwerking. Na een klein half uur spelen kreeg Frits op het middenveld de bal, met een goede actie sneed hij door de verdediging en rondde netjes af, 2-0. Workum kwam hierna wat beter in de wedstrijd en creëerde een aantal kansen. De Tzummer verdediging stond echter goed en kwam niet echt in de problemen. Vlak voor rust nog een mooie kans voor Tzum. Reinout kon na een rush over de linkerflank de bal voor krijgen, Harmen zijn kopbal ging net over.

In de rust 1 wissel bij Tzum, Roelof kwam in het veld voor Redmar. Workum kwam scherp uit de kleedkamer en was erop gebrand om snel de aansluitingstreffer te maken. Tzum moest nu tegen de stevige wind in spelen en kwam maar moeilijk van de eigen helft af. De goede eerste helft van Tzum had het nodige aan energie gevraagd waardoor Tzum het zwaar kreeg. Workum zette veel druk en het oogde wat paniekerig bij Tzum. Al vrij snel kreeg Workum de aansluitingstreffer. Een vrije trap halverwege de helft van Tzum belande via het muurtje tussen de verdediging en Ale. De spits van Workum was er als de kippen bij en knikte de 1-2 binnen. Deze goal viel eigenlijk wat te vroeg en Tzum moest steeds verder terug. Appie bracht Jurrit en Mark in het veld voor Harmen en Erwin H. In het laatste half uur was Workum wel de betere ploeg maar kon het niet echt meer een vuist maken. Dit was ook de verdienste van Tzum wat alles in de strijd gooide om de voorsprong te behouden. Workum werd niet echt gevaarlijk meer en Tzum kwam er in de counter nog een paar keer gevaarlijk uit via Jurrit, Ane Piet en Frits. Gescoord werd er niet meer waardoor Tzum de 3 zwaar bevochten punten kan bijschrijven. Komende zaterdag wordt er niet gevoetbald, over 2 weken treed Tzum 1 aan tegen SDS.