13-09-14 Foarut 4 - Tzum 2
Op zaterdag 13 september begon de competitie voor Tzum 2. Met een selectie van 11 man ging de reis naar Schatzenburg om het daar op te nemen tegen Foarut 4. Hauke en André hadden een opstelling bedacht met Jan Venema op goal en Jan de Boer, Wilco Atsma, Romke Dunnewind en Frouke Bleeker als verdediging. Het middenveld bestond uit Jelle Hoekstra, Sietze Viëtor en de 30-jarige Johan Kaandorp, terwijl Dirk-Tjeerd Bosch, Simon Kooistra en Simon Bambach voor het aanvallende gevaar moesten zorgen.

In de eerste helft was het duidelijk wennen. De passes waren onzuiver, te hard of te zacht. Gelukkig was dit ook bij onze tegenstander zo, zodat de Tzummers niet in de problemen kwamen. Keeper Jan hoefde voor de rust maar 1 keer echt op te treden en dit deed hij goed zodat er voor rust geen tegendoelpunten geïncasseerd werd. Helaas kon Tzum aanvallend ook geen vuist maken, dus de ruststand 0-0 was logisch.

Na rust was het spel van Foarut wat energieker. Zij hadden 4 verse krachten ingebracht. Toch leidde dit niet tot grote kansen en ook Tzum kwam niet echt gevaarlijk voor de keeper. Na een kwartier spelen gaf Frouke de enige goal weg. In plaats van de bal weg te rossen gaf hij een kort pasje en deze was precies op maat voor een aanvaller van Foarut en deze nam dit kadootje dankbaar in ontvangst.
Hierna probeerde Tzum wel om de gelijkmaker te forceren, maar zonder succes. Ook het inzetten van de inmiddels gearriveerde Erwin Atsma voor Frouke kon daar geen verandering in brengen.