26-10-13 Tzum 1 - Joure 2
Zaterdag 26 Oktober mocht Tzum 1 het weer proberen om de 3 punten thuis te houden tegen Joure SC 2.
Tzum 1 heeft nog geen punten behaald in deze competitie en het wordt toch echt tijd dat het team onder leiding van Coach Appie de Bruin punten gaat winnen.

Doel: Alle
Verdediging: Hendrik, Redmar, Bouwe, Roelof
Middenveld: Erwin, Edwin, Frits, Reinout
Aanval: Ane Piet, Mark
Wissel: Erwin A en Harmen

De wedstrijd begint gelijk op met een sterkere balbezit van de kant van Tzum.
Helaas wordt het spel na 20 minuten omgedraaid als een speler van Joure SC zijn veters die dag goed gestrikt heeft en een fraai schot af weet te leveren richting het doel.
Alle probeert deze van een goal te behoeden, maar het schot gaat strak langs de paal de goal in. 0 – 1 achterstand.
Het voetbal van Tzum is slordig en vanuit het middenveld wordt een slechte pass onderschept door Joure SC waar een corner uit komt.
Vanuit de corner komt de bal bij de penaltystip terecht in de voeten van een tegenspeler. Deze weet te schieten en via Redmar en Reinout het doel te vinden. 0 – 2 is een feit.
Dit verhaal is voor Tzum zeer bekend terrein en de hoofden beginnen langzaam naar beneden te zakken.
Ondanks de achterstand weet Tzum toch een aantal kansen te creëren. Zo wordt Erwin vanuit het midden gevaarlijk voor de goal gezet maar deze weet het doel net niet te treffen.

Tzum gaat de rust in met 0-2 achterstand. Tijd voor Coach Appie om het roer om te gooien.
Na een pittig gesprek, of eigenlijk na pittig geschreeuw waar ingrijpen van leider Wietze noodzakelijk bleek ziet de opstelling er in de 2e helft zo uit:

Doel: Alle
Verdediging: Redmar, Erwin, Bouwe, Hendrik
Middenveld: Erwin, Reinout, Frits, Harmen
Aanval: Ane Piet, Mark
Wissel: Edwin, Roelof

Tzum heeft besloten de tweede helft niet op te geven en zal keihard moeten vechten om de punten thuis te houden.
Deze instelling/ opstelling lijkt een goede keus, want vrijwel alle duellen worden gewonnen en er valt al snel een doelpunt voor Tzum.
Bouwe weet deze te verzilveren door een snelle uitbraak vanuit het midden en goed op te letten hoe de tegenspeler de 0-1 maakte in de eerste helft.
Bouwe zijn woorden: “ wattuh, mien gong sneller en wie folle moaier noe ”, maar dit valt te betwisten.
Ook de 2-2 komt al redelijk vlot, ditmaal keihard in het dak van het doel geschoten door Mark.
Tzum gelooft er in en wil meer halen uit de wedstrijd dan een gelijkspel.
Zo komt Ane Piet goed voor de goal en weet Tzum op een voorsprong te zetten. De tweede helft begint te lijken op een doelpuntenfestijn in het voordeel van Tzum…
Hendrik bevestigt dit door goed druk te zetten en de bal te veroveren. Hij komt alleen tegen de doelman te staan en weet dit ijskoud af te maken. 4-2 Tzum.
Als klap op de vuurpijl mag ook de 5-2 gemaakt worden als Erwin de ruimte benut vanaf de linkerkant en de doelman even op zijn plek zet door de bal net onder de kruising te schieten.

Zeer tevreden verlaten de mannen van Tzum het veld. Het is tijd om even na te genieten van de wedstrijd onder het genot van een heerlijk glaasje pils.
Tzum is eindelijk van de nul af en moet nu streven om van zijn laatste positie af te komen!

Verslag: Reinout