16-11-13 SDS Vr1 - Tzum Vr1
SDS VR1 – Tzum VR1

De opstelling was als volgt:
Keeper: Reina
Verdediging: Klaske, Baukje, Alida, Petra
Middenveld: Britt, Jessye, Grietje
Voorhoede: Hilda, Elisah, Siara

De wedstrijd begon met de aftrap voor de dames van Tzum. Al snel na de aftrap was het tijd voor de eerste corner van de wedstrijd en wel in het voordeel van de Tzummer dames. Helaas lukte het niet om hier een goal uit te halen. Na de corner werd de bal regelmatig over de zijlijn getrapt, wat zorgde voor ingooien voor beide kanten. De dames van SDS hebben de druk behoorlijk opgevoerd op onze helft, maar Reina weet de goal meerdere keren goed te verdedigen. Na twee vrije trappen voor SDS weet Siara een kans te creëren, maar helaas mag dit niet resulteren in een goal. Dan zegt Jacob dat de velheid in ons spel ontbreekt. Na een vrije trap en corner voor Tzum, krijgt SDS een vrije trap wegens buitenspel van Siara. Dit was een beslissing van zowel de scheidsrechter en grensrechter, die volgens de supporters niet correct was. Het buitenspel was niet waar, maar helaas was Siara nogal snel en had de grensrechter de vlag iets te snel omhoog. Maar dit lijkt de felheid bij Tzum een beetje terug te brengen, want Tzum creëert weer wat meer kansen dan eerst. Zowel Jessye, Siara en Britt weten kansen te creëren en ook krijgen we een vrije trap en twee corners. Daarna heeft Reina nog een goede redding, maar hierna weet SDS 1 – 0 te scoren. Daarna spelen beide partijen veel op de lange bal en krijgt SDS twee corners die niet resulteren in een goal. Daarna heeft Reina nog een goede redding en hebben Hilda en Elisah nog een goede kans, maar helaas komt hier geen goal uit. Vanaf de zijlijn is er veel commentaar op de manier waarop de grensrechter zijn taak uitvoert, omdat hij vaak onterecht vlagt voor buitenspel. Dan fluit de scheidsrechter af voor de rust en wordt er gevraagd of het erg is om 10 minuten rust te hebben, omdat het anders donker is aan heit einde van de wedstrijd.

Tijdens de rust wisselt Jacob Annie, Anita en Anjali voor Alida, Grietje en Petra.
Helaas hebben we toch wat langer rust, omdat de scheidsrechter zichzelf op had gesloten op de wc. Het lijkt een grap te zijn, maar het is toch echt de waarheid. Hierdoor begon de wedstrijd pas 5 tot 10 minuten later. Na weer een vrije trap voor SDS wegens ‘buitenspel’, weet Siara een kans te creëren maar helaas werd het geen goal. Daarna geeft Jessye nog een mooie diepe bal op Siara, maar deze bal beland helaas naast. Na nog een voorzet van Hilda, die te ver is, maakt een speler van SDS hands in ons strafschopgebied. Deze vrije trap resulteert in een goede kans met een kopbal van Anjali, maar helaas lukt het niet. Na een mooie opening van Baukje weet Hilda nog een kans te creëren, maar ook deze mag niet baten. Gelukkig begint ons geluk een beetje te draaien en wordt en gescoord door Siara en Annie (goed samengewerkt), 1 – 1. Helaas wordt ons geluk direct weer ondermijnd door een zogenaamde handsbal in de 16, maar het was voor de meeste mensen duidelijk te zien dat het een aantal meter buiten het 16 metergebied gebeurd. Helaas wordt er toch een penalty gegeven en is het 2 – 1. Na een doorbraak van Elisah die wordt afgefloten door de scheidsrechter, omdat er een speler van SDS op de grond ligt, weet Jessye de keeper uit de goal te krijgen, maar de bal gaat helaas over. Na nog een paar corners en een kans van Siara, hebben we een man down. Gelukkig kan Britt door, maar even later wordt Britt gewisseld voor Thera en schuift Anita naar de back en Thera op de half. Na nog een redding van Reina en een vrije trap voor SDS fluit de scheidsrechter de wedstrijd af.

Hoewel het een spannende wedstrijd was, is de vraag of we alleen verloren hebben door de grensrechter en scheidsrechter of hebben we er zelf niet alles uitgehaald wat erin zat?