09-11-13 Tzum Vr1 - Heeg/IJVC Vr1
Tzum VR1 – SDO Heech/IJvc VR1

De opstelling was als volgt:
Keeper: Reina
Verdediging: Petra, Baukje, Annie, Klaske
Middenveld: Anjali, Alida, Rinske
Voorhoede: Anita, Elisah, Hilda

Na de wedstrijd van vorige week tegen Emmeloord, moesten we vandaag tegen de vrouwen van Heech/IJvc. De eerste aftrap van deze wedstrijd was voor Tzum en daarna ging de wedstrijd wat heen en weer en was er van beide kanten druk. Volgens Jacob lag het tempo van ons spel te laag en daardoor hadden we het moeilijk. Na een aantal vrije trappen voor zowel Tzum als Heech/IJvc, wordt er aan de zijlijn een opmerking gemaakt dat het allemaal wat lauw is. Anderen geven aan dat dat een understatement is. Na twee kansen voor Hilda en één voor Anita, weet Elisah uiteindelijk de eerste goal te scoren, 1-0. En na nog een aantal kansen weet Hilda de 2-0 te scoren. Na nog een aantal kansen en twee corners voor Tzum, weet Reina de Tzummergoal goed te verdedigen en de 2-1 te voorkomen. Na nog een aantal kansen voor Tzum, waarvan één van Baukje, en een vrije trap voor Heech/IJvc, fluit Frank voor het einde van de eerste helft. De rust gaan we dus in met een 2-0 voorsprong.

Toch krijgen we een goede preek van Jacob in de rust, omdat het zien van de wedstrijd hem hoofdpijn heeft bezorgd.

De tweede helft van de wedstrijd begint met de aftrap voor Heech/IJvc. Toch komen we snel in balbezit en weet Siara te scoren. Ook voeren wij meer druk uit op de kant van Heech/IJvc, en al snel weet Hilda de 4-0 te scoren. Hierna volgen de kansen elkaar snel op van verschillende van onze spelers. Zowel Hilda, Baukje, Siara en Elisah weten kansen te creëren, maar toch is het Hilda die na een assist van Siara de 5-0 weet te scoren. Dan vraagt Klaske vanuit het veld hoe het met Jacob zijn hoofdpijn gaat, omdat we nu veel beter spelen. Jacob geeft aan dat het een stuk beter gaat. Na een corner van Tzum, die helaas naast beland, weet Hilda nog twee keer te scoren, de 6-0 & de 7-0 staan op het bord. Na twee vrije trappen voor Heech/IJvc en twee kansen voor Elisah en Siara, weet Siara de 8-0 te scoren. De hele tweede helft heeft Reina nog niets te doen gehad, dus die heeft het erg koud. Ze heeft Jacob gevraagd of hij even een trainingsjasje bij haar wou brengen, om het warmer te krijgen. Na nog een kans voor Hilda en Elisah, heeft Reina eindelijk wat te doen en weet ze de goal goed te verdedigen. Na nog een vrijetrap voor Tzum en een redding van Reina weet Hilda ook de 9-0 te scoren. Na nog meerdere kansen voor Tzum, krijgen we een penalty voor. Er is veel bescheidenheid over wie de penalty moet nemen, uiteindelijk is Elisah de gelukkige en die scoort de laatste goal van de wedstrijd, de 10-0. Daarna fluit Frank de wedstrijd af en hebben we toch nog een goede tweede helft gespeeld.

Deze wedstrijd hebben we mooi gewonnen met 10-0 en aanstaande zaterdag spelen we uit tegen de dames van SDS om 15.15 uur.
Programma
Zaterdag 13 November

10:00 u

Sjo Dfc Jo15-2 - Tzum Jo15-1

09:45 u

Tzum Jo12-1 - Mulier Jo12-1

09:00 u

Oosterlitten jo9-1 - Tzum Jo9-1

08:45 u

Minnertsga jo7-1 - Tzum Jo7-1

Vrijdag 19 November

19:30

Tzum 35+ In Witmarsum

Zaterdag 20 November

14:30 u

Tzum 2 - Leovardia 5

12:45 u

Sc Bolsward Vr2 - Tzum Vr1

12:20 u

Joure Sc Jo15-5 - Tzum Jo15-1

12:15 u

Vsv 31 Jo12-1jm - Tzum Jo12-1

09:45 u

Tzum Jo9-1 - Sjo Arum/Stormvogels Jo9-1

09:00 u

Tzum Jo7-1 / Sjo Dfc Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!