02-11-13 Tzum Vr1 - Emmeloord Vr2
Tzummer vrouwen zetten winnaarskoers door!

Na het verlies tegen de dames van Stiens in de bekercompetitie vorige week, zetten de dames de koers weer door.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Emmeloord vrouwen 2 op het programma.

De opstelling was als volgt:
Keeper: Reina
Verdediging: Britt, Baukje, Annie, Klaske
Middenveld: Petra, Jessye, Anjali
Voorhoede: Anita, Elisah, Siara

De wedstrijd begon met de aftrap voor Tzum. Vanaf het begin van de wedstrijd was de druk van beide kanten goed aanwezig. Op een gegeven moment is er een mooie combinatie van Siara, Jessye en Elisah, maar helaas zorgde dit niet voor de 1-0. Hierna werd veel ingegooid door Tzum. De wedstrijd gaat veel heen en weer en Jacob gaf aan dat we teveel naar binnen kruipen. Toch weet Elisah weer een kans te creeren, maar deze komt helaas in de handen van de keeper terecht. Na een vrije trap van Tzum, die helaas niet resulteerd in een goal, weet Emmeloord de eerste goal van de wedstrijd te maken, 0–1. Dan is er een kans voor Siara,, maar helaas wordt ze onderuit gehaald door de keeper van Emmeloord. Maar iedereen kent Siara, die gaat door, maar helaas lukt het haar niet om te scoren. Daarna is er een corner voor Emmeloord die naast de goal beland.
Jacob geeft aan dat de gehele voorhoede in het midden staat en dat we ze niet kunnen bereiken. Dit is erg jammer. Na een aantal vrije trappen van beide kanten, weet Elisah weer een kans te creeren voor ons, maar helaas ook dit resulteerde niet in een goal. Na nog twee vrije trappen voor ons weet Elisah de bal op Siara te spelen, die zitten de bal met de scheenbeschermer in de goal weet te krijgen, 1-1. Na een wissel komt Hilda erin voor Anjali en komt Anita op de half. Na twee vrije trap voor Emmeloord, twee corners voor Tzum en een goede redding van Reina, weet Hilda twee kansen te creeren. Helaas gaat de eerste naast, maar de tweede kans zit mooi in de goal, 2-1. Na nog twee kansen van Siara en Elisah, fluit Frank af voor de rust en is het tijd voor een lekker bakje warme thee.

Na de rust is de aftrap voor Emmeloord. Toch weet Hilda snel een kans te creeren, maar die beland bij de keeper in de handen. Na een cornerweet Siara door te breken en wordt neergehaald. Het is discutabel of het een penalty of een vrije trap op de rand van de 16 is, maar Frank besluit voor een vrije trap. Deze wordt genomen door Elisah, maar helaas gaat deze naast. Dan komt Grietje erin voor Petra en Alida voor Klaske. Na een corner voor Emmeloord, die mis gaat, pakt de keeper van Emmeloord een terugspeelbal in de handen wat resulteerd in een vrije trap voor ons. Helaas komt gaat deze er niet in, maar toch weet Siara vlak hierna de 3-1 te scoren, met behulp van de binnenkant van de paal. Na een vrije trap voor Emmeloord en twee kansen van Hilda weet Reina de 4-2 te verhinderen. Daarna is Siara weer op dreef en weet ze liggend de 4-1 te scoren. Daarna heeft Reina nog twee goede reddingen, maar helaas weet Emmeloord dan toch de 4-2 te scoren. Hierna heeft Reina nog een goede redding, maar is er toch veel druk van Emmeloord. Daarna weten Hilda, Jessye, Siara en Annie in totaal 6 kansen te creeren, die helaas niet resulteren in een goal. Daarna komt er nog een corner voor Tzum, maar die beland helaas niet in het net. In een van de laatste minuten van de wedstrijd weet Grietje te scoren met een afstandsschot in de verre kruising. Dit goal werd goed gevierd en vlak na de aftrap wordt de wedstrijd door Frank afgefloten.
De uitslag is 5-2 voor de vrouwen van Tzum en hiermee gaan wij ongeslagen verder in de competie.

Komende zaterdag spelen wij thuis om half drie tegen SDO Heech/IJvc vrouwen 1. Komt allen kijken!
Programma Vr 02 Novembefr

19:30 Tzum 35+1 - Arum 35+1