11-05-13 Tzum F1 - Franeker SC F7
Na vorige week in Franeker 0 -0 gespeeld te hebben was er voor de thuiswedstrijd hoop.

De heren gingen vol goede moed van start, Casper en Sander probeerden vanaf de aftrap door te stoten naar het doel echter bleek de Franeker verdediging taaier dan gedacht en wist het tij te keren en de aanval van Tzum over te nemen.

Op het middenveld wisten Sido, Simon en Allard de bal weer terug te pakken en Sander de bal weer toe te spelen, Sander op zijn beurt wist na het passeren van twee tegenstanders een mooi schot op doel te plaatsen maar helaas werd het schot net nog aangeraakt door een verdediger waardoor deze net aan de verkeerde kant langs de paal ging.

Na een mooie uittrap weet Franeker een mooie aanval op te zetten en komt gevaarlijk dicht bij het doel van Tzum, een mooi schot op doel word door Ids gestopt. Ids is helaas wat minder fortuinlijk met de uittrap, deze komt vrijwel direct in handen van de Franekers en weten deze keer wel te scoren, 0 - 1.

Bij de aftrap kijken Sander en Casper elkaar weer aan, ze proberen het weer, maar net een been van Franeker er tussen weet het plannetje te doorkruisen, gelukkig weet Gerrit Jan goed verdedigend de bal weer op te pakken en Teade Wietse aan te spelen, via Simon en Luuk komt de bal weer bij Casper maar met vier verdedigers om zich heen lukt het niet tot een schot te komen.

Nu is het weer Franeker die met een mooie aanval richting het Tzummer doel weet te komen,Gerrit Jan, Sido, Ryan en Luuk bijten van zich af en weten de bal mooi terug op keeper Ids te spelen, na de uittrap is het weer Franeker die de bal weet op te pakken en de 0 – 2 weet te maken.

Na de aftrap raakt Tzum de bal kwijt en zijn ze de kluts ook even kwijt, Franeker weet daar gebruik van te maken en scoort de 0 – 3.

Nu is het genoeg, Sander en Casper gaan vanaf de aftrap van start na een mooi paasje van Simon kan Casper los komen van Franeker en weet Sander mooi aan te spelen, Sander weet op zijn beurt de 1 – 3 op de borden te krijgen na een hele mooie actie en een fantastisch schot.

Direct na de aftrap weet Tzum de bal weet Sido de bal te veroveren en via Luuk en Simon en Casper komt wederom Sander in balbezit en binnen een minuut weet Sander wederom met een hele fraaier goal de 2 – 3 te scoren.

Na de rust Is Ids veldspeler geworden en staat Sido het Tzummer doel te verdedigen, Tzum probeert en probeert maar Franeker verdedigd taai, na een stormloop van Sander en Casper keer op keer aangespeeld door Gerrit Jan, Simon, Ryan, Luuk, Teade Wietse, Allard en Ids maar helaas lukt het niet gelijk te maken.

Als na een minuut of tien de angel uit de aanval word gehaald en Franeker het spel naar zijn hand weet te zetten word het nog hard werken om niet verder achter te komen Gerrit Jan staat verdedigend z’n mannetje maar toch komt binnen een minuut of twee Franeker vier keer met een verwoestend schot op het Tzummer doel maar op de lijn staat Sido te keepen alsof zijn leven er van af hangt en weet de stand op 2 – 3 te houden.

Hierna volgt nog de gebruikelijke strafschoppenreeks waarna de douchen het zweet er weer af kunnen spoelen.

Goed gespeeld mannen !!!, de volgende keer gaan we er weer voor.

Harry Benders
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!