09-03-13 Oosterlittens VR1 - Tzum VR1
Vandaag stond de wedstrijd Oosterlittens vr1 – Tzum vr1 op het programma.
Voor ons de eerste wedstrijd na de winterstop en voor Oosterlittens de tweede, vorige week wonnen zij met 4-3 van Dronrijp.

De opstelling was als volgt:
Keeper: Reina
Achterhoede: Klaske, Baukje, Jessye, Anita
Middenveld: Annie, Truus, Alice, Alida
Voorhoede: Hilda en Grietje
Wissels: Anjali, Thera en later Siara

Toen we het veld op liepen voor de warming-up kwamen we er achter dat het veld netjes gezegd niet erg goed was. Na een fanatieke warming-up en een praatje van Jacob begonnen we de wedstrijd met de aftrap voor ons. In de eerste 10 minuten werd er veel op onze helft gevoetbald en kreeg Oosterlittens tevens een corner toegewezen, gelukkig stond Reina goed te keepen en hield ze de ballen die bij haar kwamen goed tegen.
Tevens kreeg Oosterlittens in deze minuten een vrije trap, die naast ging. Na nog een corner voor Oosterlittens, die mooi weg werd gewerkt door Anita, kwamen we terecht op de helft van Oosterlittens met een doorbraak van Hilda. Wat opviel was dat we veel op de rechterkant van het veld voetbalden en dat de spelers aan de linkerkant veel naar de midden trokken, maar zodra wij in bal bezit waren werd er wel breed gelopen, helaas kwam de bal weinig op de linkerkant terecht. Nadat Tzum een aantal maal ingegooid had, kreeg Tzum een corner toegewezen, en nog één en daarna ook nog een derde op rij. Helaas kwamen hier geen goals uit. Na een kans van Oosterlittens aan onze kant, die mooi weggewerkt werd, kwamen we combinerend door de verdediging van Oosterlittens heen. Hierop wist Alida te scoren, met een mooi lopke over de keeper heen 0-1!! Hierna kregen Hilda en Truus nog een kans op de 0-2, maar deze kwamen op de lat en naast de goal helaas. Reina stond goed te keepen bij de Tzummergoal en Oosterlittens kwam er niet langs. Tevens kwam er een mooie combinatie van Grietje en Annie, maar deze bal belande helaas naast de goal.
Na ongeveer een half uur werden Annie en Grietje gewisseld voor Anjali en Siara. Na nog een kans van Oosterlittens, die werd gestopt door Reina, schopte de tegenstander Anita onderuit. Dit was helaas einde wedstrijd voor Anita. Na een wissel in de opstelling, waarbij Alida naar de rechtsback verhuisde en Thera op de linkshalf kwam te voetballen, werd er 2 keer gefloten voor buitenspel van ons. Waarvan een opmerking gemaakt werd dat er 1 niet terecht was, waar iedereen van Tzum het mee eens was. Toch wisten Hilda en Siara beide een kans te creëren, maar deze mochten niet baten, die van Hilda ging net over en die van Siara net naast. Jacob plaatste een opmerking aan de zijlijn: We hebben geen geluk met de goals vandaag. Helaas struikelde even later een speler van Oosterlittens in onze 16 en de scheidsrechter zag daar een penalty in, die helaas geheel onterecht voor de gelijkmaker zorgde 1-1.
Daarna werd er door de scheidsrechter tevens een vrije trap voor Oosterlittens gezien in het opvangen van een bal, door 1 van Tzum en 1 van Oosterlittens. Gelukkig volgde hier geen goal uit. Hierna weet Siara weer bij de goal in de buurt te komen, maar de bal komt bij de keeper in de handen terecht. Na een vrije trap voor Tzum en een kans voor Oosterlittens, komen we er achter dat de linksvoor van Oosterlittens behoorlijk fysiek is, waarbij Alida in een duel onderuit gaat en de linksvoor bovenop haar valt. Gelukkig komen ze er zonder blessure vanaf. Helaas valt even later de 2-1 voor Oosterlittens. En aan de zijlijn zijn er vragen over hoe consequent de scheidsrechter aan het fluiten is, onze Debby komt met het voorstel om zijn taak over te nemen en te laten zijn wat consequent fluiten is, met het voordeel naar ons. Helaas scoort Oosterlittens even later de 3-1. Bij Tzum zijn de hoofden meer naar beneden dan omhoog en daardoor zien we niet altijd waar de bal uiteindelijk beland, helaas meer bij de tegenstander dan bij ons eigen team. Gelukkig fluit de scheidsrechter enkele minuten later voor de rust.

In de rust hebben we even een bakje thee om warm te worden, want de weersomstandigheden zijn niet geweldig en het veld wordt ook steeds slechter. Na een praatje van Jacob zijn we er weer helemaal klaar voor en staan de koppen van Tzum weer goed omhoog en hebben we zin om de tweede helft te voetballen. Helaas laat de scheidsrechter nog even op zich wachten.

Oosterlittens begint de tweede helft met de aftrap, maar we zitten er bovenop en krijgen een corner toegewezen die in de handen van de keeper beland. Na een vrij trap voor ons omdat Oosterlittens buitenspel stond, komt er een corner voor ons, die echter wordt weggewerkt. Na een vrije trap voor Oosterlittens en een stuk of wat ingooien voor Tzum, wordt er hands gemaakt aan de kant van Oosterlittens wat zorgt voor een vrije trap voor ons. Hierdoor raakt Oosterlittens even in paniek en krijgen wij een ingooi, maar helaas is de paniek maar van korte tijd waardoor Oosterlittens door weet te breken en Reina een mooie redding heeft. Helaas is het wel een corner en weet Oosterlittens de 4-1 te maken. Jacob maakt een mooie opmerking: Wij zijn beter, maar zij maken de goals. Na nog een mooie redding van Alida, weet Truus een schot op goal te creëren, die helaas in de handen van de keeper beland. Op dit moment wordt er weer gewisseld aan onze kant en komt Annie erin voor Thera. Helaas is Tzum wat afwachtend in de duels, waardoor deze vaker worden gewonnen door Oosterlittens. Jacob zegt: We moeten wat slimmer spelen met de lange bal.
Even later gaat de keeper van Oosterlittens onderuit op het veld, maar omdat er niet gefloten wordt, gaat Siara door. Ondanks dat Siara zelf ook onderuitging, zette ze door, maar de bal werd helaas weggewerkt door een speler van Oosterlittens. Omdat wij in balbezit waren op het moment dat de scheidsrechter affloot, gooit hij de bal naar Baukje. Toch sportief van de scheidsrechter.
Bij de zijlijn wordt de opmerking geplaatst dat het veld wel echt slecht is, want de schoenen blijven staan terwijl de voeten verder willen.
Op dat moment kreeg Tzum een vrije trap toegewezen buiten de 16, maar toch moest het volgens de wissels een penalty zijn, maar deze beland in de handen van de keeper. Nadat Annie zich te ver voor zich uit speelde, komt er nog een corner voor Tzum, die helaas niet uitmondde in een goal. Na nog een aantal corners en ingooien weet Alice een schot te creëren, maar die beland ook in de handen van de keeper. Hierna weet Annie in praktijk te brengen waar we op hebben getraind en dit leidt tot de 4-2. Hierop krijgt Annie een compliment van Jacob want ze voetbalt goed vandaag. Toch komt er nog een opmerking van de zijlijn over het veld, want dat is toch wel heel erg nat.
Hierna komt er ook een opmerking van de grensrechter van Oosterlittens naar de scheidsrechter: Scheids je moet wel consequent zijn! Hier zijn wij het helemaal mee eens aan de zijlijn. Helaas wordt hierna de 5-2 gescoord door Oosterlittens en na nog een mooie redding van Reina, wordt er gefloten voor een buitenspel van Annie, maar er bestaat twijfel aan de zijlijn of dit wel terecht is. Dat hebben we wel meer vandaag. Na nog een corner aan de kant van Oosterlittens, die mooi wordt gestopt door Reina, weet een speler van Oosterlittens zichzelf buitenspel te zetten waar niet voor gefloten wordt en dit mondt uit in de 6-2. Deze goal was geheel onterecht en we zijn het hier dan ook niet mee eens. Gelukkig fluit de scheidsrechter direct na de aftrap af, waarna de spelers van Tzum zich naar de warme douches haasten om op te warmen.

Alida en Annie wisten vandaag de bal in de goal van de tegenstander te krijgen en helaas lukte het de anderen net niet. Maar we hebben nog een herkansing, binnenkort is het Tzum vr1 – Oosterlittens vr1 en dan zien we weer verder.
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!