09-03-13 Berlikum 3 - Tzum 1
Half drie was de aftrap onder ijskoude omstandigheden maar wel op een perfecte kunstgrasmat. Tijdens de warming-up bleek Frits nog te veel last te hebben van zijn knie, daarom werd er met de volgende elf begonnen: Wybren Zijlstra, Hendrik, Erwin Atsma, Redmar, Harmen, Reinout, Justin, Jurrit, Klaas en Gerrit Hiemstra. Door de blessure van Frits waren er geen wissels meer ter beschikking.

Na het onfortuinlijke verlies tegen St. Anna was het tijd om weer eens te winnen. Er werd fel begonnen en Tzum was zeker de bovenliggende partij tijdens de eerste helft, Tzum domineerde en dit resulteerde in extreem veel balbezit. Het kunstgras was erg wennen, dit kwam vooral naar voren in de passing. Met name de gebrekkige eindpassing was de oorzaak, dat er in de eerste helft niet een goal werd gemaakt.

Na de rust kwam Tzum nogal mak het veld op. De organisatie, die in de eerste helft redelijk stond, leek nu helemaal verdwenen. Tzum kwam er niet meer uit en kwam alsmaar meer onder druk te staan. Bij vlagen ontstond er nog een opening, maar de scherpte ontbrak zowel in de passing als de positionering. Gezien het spel een uiteindelijke verdiend gelijke stand.