02-03-13 L'wrdn Zwaluwen E4 - Tzum E1
De Zwaluwen begonnen sterk. Toch kreeg Tzum na 5 minuten haar eerste kans. 2 minuten later was het de beurt aan de Zwaluwen. Het bleef gelukkig 0-0. Het was te merken dat de Tzummer boys nog niet zo vaak buiten getraind hadden. Ze moesten elkaar nog even vinden.
Binnen 10 minuten werd het dan ook 1-0 voor het team uit Leeuwarden. Tzum kreeg nog een goede kans maar helaas belandde de bal van Janco tegen de lat.’Gelukkig lukte het Tzum om 5 minuten voor rust op 1-1 te komen.
In de loop van de wedstrijd konden de jongens elkaar steeds beter vinden. In de tweede helft lagen er verschillende kansen voor Tzum. Voornamelijk door het fantastische keepwerk van de keeper van Zaterdag 2 maart moest E1 in Leeuwarden voetballen tegen de Zwaluwen. Om 11.30 startten we de jongens de partij en werd er met 8 tegen 8 gespeeld. Bijzonder bij deze wedstrijd was toch wel dat de scheidsrechter tevens de coach van de Zwaluwen was. In de praktijk blijkt het ook niet mee te vallen deze twee rollen te scheiden.
Zwaluwen bleef het ook de tweede helft 1-1
Gelukkig kon Tzum toch nog wel met 1 punt naar huis.