28-09-13 Tzum Vr1 - Scharnegoutum Vr1
VV Tzum VR1 - VV Scharnegoutum VR1

Afgelopen zaterdag speelden we tegen de dames van Scharnegoutum. Zij zijn gedegradeerd uit de vierde klasse dus het zou een spannende wedstrijd worden.

De opstelling was als volgt:

Tjitske op keep. Baukje laatste vrouw met Petra aan de rechterkant en Klaske aan de linkerkant. Op de voorstop stond Annie. Op het midden stonden Grietje en Elisah met aan de rechterkant Jikke en aan de linkerkant Anjali. In de spits stonden Siara en Anita.
De wedstrijd begon goed, met kansen voor ons. De dames van Scharnegoutum raakten al snel gefrustreerd. Na een half uur werd er dan ook een dame van Scharnegoutum 10 minuten uit gestuurd door Frank aangezien ze een grote mond had tegen Frank. Vlak nadat de dame eruit gestuudd werd, maakte Siara de eerste goal. De ruststand was dan ook 1-0 voor ons.

Na de rust ging het vliegensvlug. Eerst een goal van Annie en daarna een van Elisah. Op dat moment stonen we 3-0 voor en zakten we iets in waardoor de tegenpartij een kans had en deze schoten ze dan ook mooi in. De 3-1 stond op het scorebord en Scharnegoutum kreeg weer hoop. Deze werd meteen na de aftrap afgestraft met een goal van Siara. Na nog een goal van Siara was de eindstand dan ook 5-1. Een niet verwachte, maar wel verdiende winst.
Zaterdag moeten we uit tegen Frisia VR2. Hier hebben we al eens tegen gespeeld en toen met 4-0 gewonnen.
Zaterdag 16 maart

Tzum 1 - Berlikum 3