21-9 Tzum 1 - S'goutum 2
Zaterdag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op programma, omdat de wedstrijd tegen SDS was afgelast.
13.30 moesten we aanwezig zijn op het voetbalveld, om 14.00 uur te gaan omkleden voor de wedstrijd. Na een goede warming up van zo’n 20 minuten gingen we de kleedkamer nog even in om nog een aantal punten van Appie aan te horen.
14.30 was de aftrap van de eerste helft , Tzum begon gelijk goed aan de wedstrijd waardoor de eerste kansen ook gelijk voor ons waren. Scharnegoutum kwam er niet goed uit omdat wij ze aardig onder druk hadden.
Na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld was er een goede voorzet van Harmen die terecht kwam bij Frits maar die miste helaas, de afvallende bal kwam bij Edwin terecht en die schoot de 1-0 binnen.
Na de 1-0 liet Tzum zich onder druk zetten door Scharnegoutum waardoor er veel paniek was bij het uitverdedigen en daardoor ontstond er ook een vrije trap op de rand 16 meter, maar dankzij een mooie redding met de vingertoppen en de lat bleef het nog steeds 1-0
Maar helaas na ± 25 min te hebben gespeeld was er een door braak van Scharnegoutum waar door de 1-1 op het scorebord kwam te staan, tot aan de rust bleef de kansen voor alle twee teams uit en gingen we de rust in met een stand van 1-1.
Tweede helft. Na een bakje thee en een peptalk van Appie gingen we met volle moed de tweede helft in, helaas pakte dat heel anders uit voor dan was gehoopt. Tzum kwam er niet goed uit en daar door kon Scharnegoutum vrij snel de 1-2 maken, Tzum kwam niet goed meer in het spel de gehele tweede helft en kwam ook vrij snel met 1-3 en de 1-4 achter.
Tzum kwam nog 1x goed uit richting de goal en maakte zo ook nog de 2-4 door een mooie goal van Justin, waardoor Tzum nog hoop had.
Maar in de laatste 5 min voor tijd scoorde Scharnegoutum nog een keer en zo kwam uiteindelijk de eindstand van 2-5 op het scorebord te hangen. Helaas!!
Volgende week moet Tzum naar Woudsend!