21-09-13 Makkum Vr1 - Tzum Vr1
Verrassende start dames
Op zaterdag 18 augustus begon het seizoen voor de dames met de jaarlijkse trainingsdag. We begonnen ’s ochtends om half 11 met een bakje koffie. Daarna hebben we anderhalf uur getraind en kregen we van de club soep met broodjes. Middags hebben we nog twee uren getraind. Daarna hadden we een gezellige barbecue onder het genot van een drankje.
Na een week fanatiek trainen moesten we op 28 augustus de eerste bekerwedstrijd tegen frisia spelen. Deze wedstrijd werd met 4-0 gewonnen. De doelpuntenmakers waren Anita, Hilda, Siara en Elisah.
Zaterdag 31 augustus moesten we thuis tegen nicator ook voor de beker. Deze wedstrijd werd met
7-0 gewonnen. De doelpunten makers waren Hilda 2x, Grietje 2x, Truus, Siara en Elisah.
Op woensdagavond 4 september hadden we een oefenwedstrijd tegen Grijpkerk. Ook deze wedstrijd hebben we gewonnen. De uitslag werd 5-1. De doelpuntenmakers waren Hilda 2x, Annie 2x en Anita.
De derde bekerwedstrijd werd op 7 september gespeeld tegen vv Harlingen. De dames van Harlingen spelen vierde klasse dus dit was een uitdaging. Ze waren half 2 al op het voetbalveld, kregen een lange warming up en kregen een lange uitleg over de tactiek van de trainer. We speelden goed en wonnen uiteindelijk de spannende wedstrijd met 2-1. De doelpunten werden gemaakt door Siara en Elisah. Door deze wedstrijd gewonnen te hebben zijn we een ronde verder in de beker!! Dit is ons nog nooit gelukt!
Die week hebben we weer fanatiek getraind als voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd tegen mulier. Mulier is net gedegradeerd uit de vierde klasse dus weer een uitdaging voor ons. Het werd een spannende wedstrijd maar we hebben toch gewonnen met 3-2. De doelpunten werden gemaakt door Siara 2x en Elisah.
Die week hebben we iets minder hard getraind, aangezien iedereen ergens last van had.
Zaterdag 21 september speelden we uit tegen Makkum. Met een slechte wedstrijd hebben we toch gewonnen met 1-6. De doelpuntenmakers waren Elisah 4x, Annie en Baukje.
Aankomende zaterdag 28 september spelen we thuis tegen Scharnegoutum. Deze tegenstander wordt ook een uitdaging voor ons. Schreeuw ons allemaal naar de overwinning om half 3!!

Tot zaterdag!