20-04-13 Tzum ME1 - SJO Jeugd Voetbal Bolsward ME1
Zaterdag 20 april speelden de meiden van ME1 tegen Bolsward. De uitwedstrijd tegen Bolsward hadden ze gelijk gespeeld dus de verwachtingen waren hoog gespannen…zou het lukken om dit keer te winnen?

Met Anke op de goal, Melissa, Jildau en Alise in de achterhoede en Nienke, Jessie en Gerbrich (afgewisseld met Marrit) in de voorhoede gingen de meiden voortvarend van start. Ze creëerden kans na kans. Melissa kwam vrij voor de goal maar haar schot ging naast. Ook Nienke wist meerdere keren voor de goal te komen maar de keeper van Bolsward redde keer op keer. Anke wist op haar beurt een schot van Bolsward uit het doel te houden en zo bleef het lang 0-0. Jammer genoeg was er kort daarna een misverstand in de verdediging van Tzum waar Bolsward van profiteerde: 0-1. Jessie wist daarna met een mooie actie nog vrij voor de goal te komen maar raakte de bal jammer genoeg niet goed. Bolsward had echter meer vertrouwen gekregen door de goal en wist vlak voor rust een mooie aanval uit te spelen en 0-2 te scoren.

Na de rust kwam Tzum vol goede moed weer op het veld. Alise ging op keep. Eigenlijk was de hele 2e helft hartstikke spannend. Tzum was het meest in balbezit. Jildau en Anke hadden een aantal mooie acties samen maar jammer genoeg wist de keeper van Bolsward een doelpunt te voorkomen. Ook Nienke was goed op dreef en maakte het de verdediging van Bolsward soms erg lastig. Bolsward kwam niet veel in de buurt van de goal maar toen dat wel lukte wist Alise de bal tegen te houden. Hoewel Tzum keer op keer bleef proberen en goed speelde ontbrak de kracht om een doelpunt te maken. Vlak voor het eindsignaal scoorde Bolsward na een mooie actie de 0-3.
Voor de meisjes van Bolsward was het hun eerste overwinning en daar waren zij natuurlijk heel blij mee! Ondanks het feit dat wij onze meiden natuurlijk ook heel graag hun eerste overwinning hadden gegund hebben we weer genoten aan de lijn. Het blijft mooi om te zien met hoeveel inzet ze keer op keer blijven spelen. Ze worden steeds een beetje beter!!

Groetnis Janny Wielenga
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!