13-04-13 Heeg ME1 - Tzum ME1
Heeg ME1 – Tzum ME1

Op zaterdag 13 april speelden de meiden van Tzum tegen Heeg.
Hoewel de tegenstanders allemaal een stuk langer (en ouder) waren dan onze meisjes begon Tzum heel goed aan de wedstrijd. Het duurde minstens 10 minuten voordat Heeg een beetje in de buurt van onze goal kwam. De meisjes van Tzum waren fel en zaten er steeds goed bij.
Nadat de eerste goal van Heeg was gevallen kregen de meiden van Heeg echter langzaam meer controle over de wedstrijd. Nienke wist nog een keer mooi voor het doel te komen maar de keeper van Heeg was er goed bij. Het spel bleef goed en keeper Anke wist ook nog 2 x goed te redden maar met de rust was het 4-0.
In de 2e helft ging Gerbrich op keep. Tzum kwam aanvallend weer wat beter uit de verf. Anke en Nienke wisten met mooie acties vanaf de middellijn een paar keer voor de goal te komen maar de kracht voor een goed schot was er jammer genoeg niet. Ook Jessie had nog een paar mooie acties die helaas niet in een doelpunt eindigden. Heeg speelde eigenlijk niet eens heel erg goed maar had meer overtuiging en meer kracht en wist het doel nog wel een paar keer te vinden. Gerbrich wist de bal een paar keer tegen te houden maar uiteindelijk verloren de Tzummer meiden deze sportieve wedstrijd met 10-0.
De begeleider van Heeg was onder de indruk van de gretigheid van onze meisjes! Een mooi compliment!
Janny Wielenga