Tzum 1 wint in Achlum
Op zaterdag 6 april moest het eerste van Tzum afreizen naar Achlum voor de 'derby' tegen de Stormvogels. Trainer Appie de Bruin kon met Jurrit die in de tweede helft kwam over 13 man beschikken. De opsteling was als volgt:

Op goal: Alle
Verdediging: Sjoerd, Erwin A, Hendrik en Erwin H.
Middenveld: Redmar, Bouwe, Justin en Reinout
Aanval: Klaas en Harmen
Wissel: Frits en Jurrit

Om 14:00 werd er op een klassiek 'knollenveld' afgetrapt door Tzum. Stormvogels begon de wedstrijd met tien man. Hierdoor kwamen de Achlumers eigenlijk ook meteen onder druk te staan. Tzum was speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander. Vanaf het begin ontstonden er wat kansen. De grootste was voor Harmen die de diepte in werd gestuurd door Justin. Vanaf de zestien meter probeerde hij te schieten, maar door één van de vele polletjes schoot de bal voor zijn voeten weg. Hierna kwam de elfde speler van Stormvogels binnen de lijnen en kwam de ploeg iets onder de druk van Tzum vandaan. Na een spaarzame doelpoging van de Stormvogels kwam Tzum er met een snelle counter uit. Erwin stuurde Redmar de diepte in, deze gaf een steekpass op Klaas die deze mooi afronde, 0-1. De stormvogels waren hierna volledig de weg kwijt waardoor Tzum via enkele mooie aanvallen over de flanken kansen creeerde. Na een half uur spelen kwam Tzum op 0-2. Via een aanval door de midden werd Klaas alleen voor de keeper gezet, deze kans schoot hij beheerst binnen. De ruststand was dan ook 0-2.

In de rust werd Frits voor Sjoerd gewisseld. Frits kwam op de rechtshalf waardoor Redmar naar de back verhuisde. Stormvogels kwam iets feller uit de kleedkamer en probeerde snel een aansluitingstreffer te maken. De ploeg was echter onmachtig en Tzum bleef vrij gemakkelijk overeind. Na ongeveer een uur spelen gooide Tzum de wedstrijd in het slot. Een corner van Bouwe belande bij Klaas die deze kans in alle vrijheid binnen schoot, 0-3. Hierna speelde Tzum de wedstrijd rustig uit. Er werden nog enkele kansen via Reinout, Klaas en Harmen gecreerd deze werden echter slecht uitgespeeld. Jurrit werd nog voor Harmen gewisseld. Stormvogels kwam er nog een keert uit, maar Alle tikte de bal goed uit de kruising. Zo eindigde deze wedstrijd in een makkelijke 0-3 overwinning. Dit weekend komt Tzum 1 niet in actie. over twee weken moet er uit worden aangetreden tegen Frisia.
Programma
Zaterdag 16 maart

14:30 uur
Tzum 1 - Berlikum 3
Beetgum Vr1 - Tzum Vr1
10:30 uur
Tzum Jo16-1 - Friesland Jo16-1
09:00 uur
Tzum Jo 12 - Zeerobben Jo12-4
Tzum Jo10-1 -Sjo Warga wws Jo10-1

Zaterdag 23 Maart

12:30 uur
IJVC 2 - Tzum 1
11:00 uur
Amelandia Jo16-1G - Tzum Jo16-1
09:00 uur
S.f Deinum Jo12-1 - Tzum Jo12-1
Frisia JO 10-4 - Tzum JO10-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!