Tzum 1 wint in Achlum
Op zaterdag 6 april moest het eerste van Tzum afreizen naar Achlum voor de 'derby' tegen de Stormvogels. Trainer Appie de Bruin kon met Jurrit die in de tweede helft kwam over 13 man beschikken. De opsteling was als volgt:

Op goal: Alle
Verdediging: Sjoerd, Erwin A, Hendrik en Erwin H.
Middenveld: Redmar, Bouwe, Justin en Reinout
Aanval: Klaas en Harmen
Wissel: Frits en Jurrit

Om 14:00 werd er op een klassiek 'knollenveld' afgetrapt door Tzum. Stormvogels begon de wedstrijd met tien man. Hierdoor kwamen de Achlumers eigenlijk ook meteen onder druk te staan. Tzum was speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander. Vanaf het begin ontstonden er wat kansen. De grootste was voor Harmen die de diepte in werd gestuurd door Justin. Vanaf de zestien meter probeerde hij te schieten, maar door één van de vele polletjes schoot de bal voor zijn voeten weg. Hierna kwam de elfde speler van Stormvogels binnen de lijnen en kwam de ploeg iets onder de druk van Tzum vandaan. Na een spaarzame doelpoging van de Stormvogels kwam Tzum er met een snelle counter uit. Erwin stuurde Redmar de diepte in, deze gaf een steekpass op Klaas die deze mooi afronde, 0-1. De stormvogels waren hierna volledig de weg kwijt waardoor Tzum via enkele mooie aanvallen over de flanken kansen creeerde. Na een half uur spelen kwam Tzum op 0-2. Via een aanval door de midden werd Klaas alleen voor de keeper gezet, deze kans schoot hij beheerst binnen. De ruststand was dan ook 0-2.

In de rust werd Frits voor Sjoerd gewisseld. Frits kwam op de rechtshalf waardoor Redmar naar de back verhuisde. Stormvogels kwam iets feller uit de kleedkamer en probeerde snel een aansluitingstreffer te maken. De ploeg was echter onmachtig en Tzum bleef vrij gemakkelijk overeind. Na ongeveer een uur spelen gooide Tzum de wedstrijd in het slot. Een corner van Bouwe belande bij Klaas die deze kans in alle vrijheid binnen schoot, 0-3. Hierna speelde Tzum de wedstrijd rustig uit. Er werden nog enkele kansen via Reinout, Klaas en Harmen gecreerd deze werden echter slecht uitgespeeld. Jurrit werd nog voor Harmen gewisseld. Stormvogels kwam er nog een keert uit, maar Alle tikte de bal goed uit de kruising. Zo eindigde deze wedstrijd in een makkelijke 0-3 overwinning. Dit weekend komt Tzum 1 niet in actie. over twee weken moet er uit worden aangetreden tegen Frisia.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!