06-04-13 Ouwe Syl E1 - Tzum E1
Daar stonden de mannen van de E1 weer; koude zonnige ochtend in Oude Bildtzijl.
Het team van Ouwe Syl was toch wel gemiddeld een kop groter dan de Tsjommers maar dat mocht het enthousiasme niet drukken.
In de eerste minuten was Ouwe Syl sterker en sneller. Ondanks dat had Robin in de 5e minuut een mooie solo actie die bijna tot de 0-1 leidde.
Na 10 minuten spelen kwam dan toch helaas de 1-0 na een knullig balletje die doelman Redmer net niet goed te pakken kreeg.
Tzum herpakte zich en begonnen beter samen te spelen; hierdoor kwam er druk op de kant van Ouwe Syl en konden ze niet meer bij het doel van Tzum in de buurt komen.
Stijn had samen met Robin een mooie actie en in de minuten voor de rust wist Steven met een kanonsschot van afstand de stand op 1-1 te brengen.

Een bekertje limo in de kleedkamer en wat bemoedigende woorden van Harm later begon de 2e helft.
De Tzummers wisten de overhand te houden en Steven bleef van afstand proberen te scoren.
Bijna wist Ouwe Syl het nog 2-1 te maken toen de bal beide palen rakend voor het doel van Tzum langs stuiterde.
Gelukkig wist Robin het 1-2 te maken met een mooie loopactie.
Uiteindelijk werd het 1-3 met een gezamelijke actie van Steven en Robin; Steven raakte de lat en Robin stond op de juiste plek in de rebound het balletje erin te tikken tegen een kansloze keeper.
Zo kwam weer een einde aan een mooie wedstrijd en hebben de Tzummers weer wat meer vertrouwen gekregen in hun kunnen en tevreden keerden de voetballers weer huiswaarts.