23-05-12 Tzum F2 - Minnertsga F2
Met een halve week uitstel werd alsnog de laatste wedstrijd van het voorjaar gespeeld door de jongens en meid van F2. Ze waren allemaal aanwezig, inclusief debutant Ryan.
Ze wilden hem heel graag winnen, want dan was de 2e plaats in de competitie gewaarborgd.
Eerdere winst in Minnertsga geeft nog geen garantie dus ze moesten er nog wel wat aan doen!

De vaart zat er al vlug in. Met name Sander en Jan Tymen waren een snel en gevaarlijk duo voorin het veld en maakten hele mooie combinaties.
De doelpunten leken binnen te rollen.
Sido wist nog een tegenspeler te tackelen maar dat liep gelukkig met een sisser af.
Na de 4-0 kwam Minnertsga in de tegenaanval.
Oud-Tzummer Gerben Wielenga gaat op het doel af maar mist. Even later maakt zijn ploeggenoot de aanval af en scoort 4-1.
Daarna komt Tzum meteen weer in actie.
Simon speelt de bal naar Ryan, die speelt hem terug en Simon passt naar Jan Tymen die daarop de
5-1 maakt!
Sander bezeert zijn knie maar na de verzorging kan hij weer verder.
Gelukkig kwam snel de rust.

Tijdens de rust trakteert Brikita op heerlijke voetbalkoekjes omdat zij na dit seizoen géén leidster meer zal zijn. Bij sommigen zorgt dit voor verbazing maar als Brikita vertelt dat er een hele goede vervanger komt én zij natuurlijk regelmatig komt kijken, beginnen de pupillen vol goede moed weer aan de 2e helft.

Jan Tymen valt aan maar mist, Sander maakt de aanval af: 6-1.
Na de 7-1 valt er nog een tegendoelpunt: 7-2.
Er wordt nog flink “gevochten” maar Tzum is Minnertsga de baas en blijft scoren.
Na de 12-2 weet keeper Sido een 3e tegendoelpunt tegen te houden, een prachtredding!
Maar de tegenspeler valt over Sido heen en stapt daarbij op zijn arm…, pijnlijk…
Met nog een klein beetje speeltijd over, krijgt Ryan nog een bal op zijn hoofd en moet ook nog even verzorgd worden.
Gelukkig klinkt daar het eindsignaal: we hebben gewonnen met 12-2, wat een prestatie!

Daarna de penalties.
Ook Ryan scoort!!!

In de kleedkamer trakteert Jan Tymen omdat hij volgend seizoen bij Franeker gaat voetballen, we zullen je missen!
Brikita krijgt van de club ook nog een mooi dankwoord en aandenken.
En Ryan wordt uitgeroepen tot Man of the Match vanwege zijn mooie debuut!

Kacper, Gerrit-Jan, Melissa, Hajo, Sido, Sander, Simon, Ryan, Jan Tymen en Ids, jullie hebben ongelooflijk goed jullie best gedaan dit seizoen!
Het leek er een poosje op dat jullie kampioen konden worden maar dat zat er helaas niet in.
Jullie hebben een mooie 2e plek behaald (met een hoger doelsaldo dan nr. 1!!!).
Ik ben heel erg trots op jullie en wens jullie nog heel veel voetbalplezier toe in de komende seizoenen.

Tot dan, groetjes van Brikita!