16-05-12 De Bunker- Vrijwilligers (2)
Wisselbeker blijft bij vrijwilligers!

Woensdagavond (16 mei) was het dan weer zover, de voetbalwedstrijd tussen de VVV Tzum en de VC Bunker. Dit jaar was het de 12e editie.
De VVV Tzum had een mooie selectie van 16 man/vrouw, de begin opstelling was als volgt;
Alle jr op doel, in de verdediging Johannes, Erwin, Albert en Baukje, op het middenveld Justin, Truus en Klaas en de aanval bestond uit Ype, Brikita en Wijbren.
De spelers die we achter de hand hadden waren Tsjidsger, Ane Piet, Durk-Tjeerd en Bouwe.
Harmen Werstra maakte zijn debuut als scheidsrechter, Meine van der Sluis en Douwe Hoekstra waren zijn assistenten!
De aftrap was om 19.00 uur voor de mannen van De Bunker, de eerste kans was voor Klaas, hij miste en werd gewisseld, Ane Piet nam zijn plaats in. Even later kon dit weer worden omgedraaid! De Bunker had de bal het meest maar kon nog geen potten breken, de verdediging van de vrijwilligers bleef simpel overeind. Mocht het wel een keer gevaarlijk worden stond Alle er altijd nog. Toch kwam De Bunker op voorsprong, na wat een chaotische situatie voor de goal van Alle, was het Johan (Kaandorp) die het laatste tikje kon geven, 1-0!
Aan beide kanten werd volop gewisseld zodat iedereen voldoende speelminuten kreeg.
Voor de thee waren er voor beide ploegen nog prima kansen op doelpunten maar zowel Johan Hettema als Alle wist dit te voorkomen.
Na de thee werd er eerst een groepsfoto gemaakt door Lieuwe Bosch en werd er begonnen aan de tweede helft. De Bunker begon weer furieus en was op jacht naar de 2-0. Deze kwam er echter niet want na een corner van Ane Piet was het Wijbren die de gelijkmaker keihard binnen kopte 1-1! Hierna was De Bunker het even kwijt en waren de beste kansen voor de vrijwilligers, debutante Brikita leek de 2-1 te maken maar schrok teveel van de bal waardoor dit feest niet door ging. De wedstrijd wel en hoe, na 90 minuten was het nog steeds 1-1 en werd besloten twee keer 10 minuten te verlengen! De Bunker dacht het klusje te klaren maar dit liep anders. De 5e of 6e kans voor Ane piet was dan eindelijk raak, hij tilde de bal over Andre en schoot binnen 1-2! Met nog enkele minuten te gaan leek de winst binnen.
Het was Jacob zelf die de gelijkmaker nog forceerde, 2-2 en zo leek het dan toch nog op strafschoppen uit te lopen. Maar ook nu was het weer Ane Piet die de trekker overhaalde en de winnende treffer voor de vrijwilligers binnen schoot 3-2. Een mooi resultaat na een prachtige pot voetbal waar nog lang over na werd gesproken deze avond.
Tijdens de 3e helft (onbeslist) moest Jacob voor de zoveelste keer de beker weer overhandigen, deze keer nam Brikita deze van hem aan. En het was nog lang gezellig…..