16-05-12 De Bunker- Vrijwilligers
Wat inmiddels gerust een traditie genoemd mag worden is de wedstrijd tussen de voormalige Drinkvereniging “De Bunker” tegen de Vrijwilligers van de VV Tzum. Deze wordt altijd gespeeld op de woensdagavond voor Hemelvaartsdag. Woensdag 16 mei 2012 was alweer de 13e editie.

De Bunker wist slechts driemaal deze onderlinge strijd winnend af te sluiten en de leider van dit team Jacob Bosch had dan ook flink wat gerenommeerde spelers weten te ronselen voor zijn team. Met spelers die bijna wekelijks spelen zoals Jan Willem en Geart Oosterhaven, Andre Tamminga, Jelle Hoekstra, Johan Kaandorp, Frank ter Horst, Henk Jan Tolsma en Jacob zelf leek er op voorhand een wat sterker team te staan dan dat van de vrijwilligers. Dit team stond onder leiding van Hauke van der Meulen en deze kon maar liefst 3 vrouwelijke spelers opstellen. Brikita Starke, Truus Overal en Baukje Ypenga wilden deze wedstrijd wel van dichtbij meemaken en stonden dan ook het grootste deel van de tijd binnen de lijnen.

Na een opening waarin beide teams elkaar wat voorzichtig aftastten kwamen er voor beide goals een paar kansen, maar Alle Tamminga wist de goal van de Vrijwilligers schoon te houden en Johan Hettema die van De Bunker. Na ongeveer een kwartier spelen kwam De Bunker op voorsprong. Een snelle uitval zorgde er voor dat er drie geelhemden vrij voor Alle opdoken en dit was zelfs hem te machtig: 0-1. Hierna leken de Vrijwilligers te worden overlopen, maar De Bunker wist de grote kansen die ze in deze fase van de wedstrijd kregen niet te benutten. Bovendien stond Alle ook goed te keepen. Toch kregen ook de Vrijwilligers nog een aantal flinke kansen, maar ook zij wisten hiervan niet te profiteren. De ruststand 1-0 dus.

Na de rust een wedstrijd die redelijk in evenwicht was, al was aan het spelbeeld te zien dat er veelvuldig gewisseld werd. Dit was bijtijden een beetje rommelig. Routine kan dan wat rust in een team brengen, zoals Johannes de Schiffart en Albert Fennema bij de Vrijwilligers regelmatig lieten zien. Kansen bleven er ook voor beide teams komen. Ane Piet Strikwerda wist halverwege de tweede helft de last van een aantal gemiste kansen weg te vegen door deze kans wel te benutten en zo de 1-1 op het bord te zetten. Beide ploegen wilden de wedstrijd winnen en het spel golfde heen en weer. Het was niet te voorspellen wie deze wedstrijd zou gaan winnen. Grote kansen bleven er komen en net zo vaak werden er grote kansen gemist. De stand na 90 minuten was dan ook 1-1.

Er werd besloten om te gaan verlengen. Deze verlengingen had het scenario van een ware thriller. Een corner van Ane Piet werd hard binnengekopt door Wijbren Zijlstra en de wedstrijd leek hierdoor beslist te worden in het voordeel van de Vrijwilligers. In de tweede verlenging lieten de mannen van de Bunker zien over inhoud en karakter te beschikken. Zij bleven proberen de gelijkmaker te forceren en uiteindelijk lukte dit door een goal van Jacob Bosch. Hierna kregen beide vermoeide ploegen nog mogelijkheden. Ane Piet wist in de laatste minuten namens de Vrijwilligers bij een rommelige situatie voor de goal van Johan Hettema het laatste zetje aan de bal te geven waardoor deze binnen ging. Grote vreugde bij de Vrijwilligers en intens verdriet bij De Bunker waren het resultaat.

Hierna de derde helft (of spreken we in het geval van twee verlengingen van de vijfde helft?). In een overvolle kantine reikte Jacob de wisselbokaal uit aan de winnende coach Hauke en debutante Brikita. Op naar editie nummer 14!