12-05-12 Tzum MC1 - Oosterlittens MC1
MC1 Tzum – MC1 Oosterlittens
11.15 Zaterdag 12 mei

Nadat we afgelopen donderdag tegen Leeuwarden hebben gespeeld met een uitslag van 0-0, spelen we vandaag vol goede moed tegen de meiden van Oosterlittens.
Het zonnetje schijnt en na een warming-up beginnen we met de volgende opstelling:

Op keep staat Lotte,
Achterin staan Johanna en Annerigt.
Op het midden staan Elske, Marrit en Froukje.
En voorin staat vandaag Jikke.
De wissels zijn Nynke en Esmée.

De aftrap is zoals gewoonlijk voor de tegenstander.
En als scheids hebben we vandaag Wiebren Zijlstra.

De eerste helft wordt door de dames van Tzum lekker gespeeld. We maken mooie combinaties. We laten ons niet gemakkelijk uitspelen en de aanname van de bal gaat ook steeds beter. Door een mooi combinatiespel weet Jikke een goal te maken. De tegenstander komt niet vaak aan onze kant van het veld en zo komt er uit een mooie combinatie tussen de zussen Jikke en Froukje weer een mooi goal tot stand. Uiteindelijk gaan we de rust in met een stand van 2-1.

Na een paar tips van Jacob en Truus gaan we de tweede helft weer uitgerust het veld op!

Toch begint dit niet zoals we hadden verwacht, Oosterlittens zit wel heel fel op de bal en weet steeds vaker op de helft van ons te komen. Zo geven we ze al snel de kans om een goal te maken waardoor het 2-2 staat. Dit laten we ons natuurlijk niet gebeuren en met veel moeite en na ook veel kansen gehad te hebben maakt Elske nog een mooi goal! Dit zouden we moeten vast houden, maar we worden moe en de moed zakt ons wat in de schoenen. Als het fluitsignaal klinkt staat het dan ook 4-3.
Jammer voor deze teleurstellende uitslag!

Volgende week spelen we tegen de MC2 van Tzum!
Tot op het veld!

Groetjes,
Marrit Strikwerda