12-05-12 Tzum F1 - Wykels Hallum F1
Tzum F1 tegen Wyckels Hallum, 12 mei 2012.
Vandaag een spannende wedstrijd, de strijd der titanen. Beide ploegen willen wel erg graag de kampioenstitel en vandaag wordt die beslist…

De jongens hebben er, met gezonde spanning, zin in.
Er wordt 7 tegen 7 gespeeld, dat betekent voor Tzum 2 wissels.
Tigo voert de ploeg aan en schudt voor de wedstrijd netjes de hand van de scheids Tjidsger en de aanvoerder van Hallum.
Na de aftrap voelt men direct de druk want Wyckels weet al erg snel te scoren.
Wakker geschud gaat Tzum er tegenaan. Met name Cas en Janco vallen op door hun snelheid en behendigheid en weten af en toe door te breken. Wyckels weet echter elke aanval wel te onderbreken. Steven en Robin krijgen daardoor niet echt de kans om een aanval op te zetten. Redmer zet zijn beste beentje voor in het doel en redt menige tegenaanval. Gelukkig schiet Wyckels ook een aantal keren naast het doel.
Op het middenveld zijn Nienke, Piter en Piter-Gerben flink aan het voetballen en maken het de tegenstanders erg lastig. Tigo is sterk aan het verdedigen samen met Cas en wie er ook in de buurt is.
Tegen het einde van de 1e helft weet Steven een stuk door te breken en schiet vanaf afstand met een fantstisch mooie boog over de keeper heen, precies het doel in: 1-1!!!

Zo gaan de jongens de rust in.

In de 2e helft voert Wyckels de druk op, zijn heel aanvallend en Tzum concentreert zich vooral op de verdediging. Desondanks beginnen de tegendoelpunten te vallen, er lijkt geen houden aan.
Wyckels is toch echt een beetje sterker.
We besluiten de wedstrijd met een eindstand van 1-5.
Er worden nog stevige penalty’s genomen en ook Thijs scoort! Daarna worden de handen geschud en gaan de jongens douchen.

Helaas, het kampioenschap zit er nu niet in maar wel een hele mooie 2e plaats.
Goed gedaan jongens en meid!

Groeten van Brikita.
Zaterdag 12 Juni