12-05-12 Tzum 3 -Blauw Wit 9
De laatste thuiswedstrijd van Tzum3 was zaterdag 12 mei tegen het 9e van Blauw Wit’34 uit Leeuwarden.
Dit was tevens de laatste thuiswedstrijd voor Bote van der lei en Albert Fennema, beide mannen hebben besloten na dit seizoen te stoppen als voetballer.
Bote startte in deze wedstrijd als linksback, Albert kwam in de 2e helft als rechtsback binnen de lijnen. Hij had eerst even uitgeslapen na z’n nachtdienst.
Naast Bote stonden Wilco, Johannes en Jan Willem in de verdediging, Romke ,Sietze en Henk Jan waren de middenvelders en de voorhoede bestond uit, Simon, Durk-Tjeerd en Arjen.
De geblesseerde voorzitter Frouke Bleeker fungerde als assistent scheidsrechter naast Frank ter Horst.
In de eerste 10 minuten van de eerste helft had Blauw Wit het meeste balbezit en liep Tzum er wat achteraan. Door goed storen van Arjen was de eerste kans voor hem, hij had echter teveel tijd nodig. Doordat de voorwaartsen van Blauw Wit niet veel in beweging waren bleeg het spel zich afspelen op het middenveld. En hier was het Sietze die de bal veroverde en er op snelheid van doorging, de Leeuwarder keeper kon hem ook niet afstoppen en kwam tzum verrassend voor,1-0.
Blauw Wit bleef voetballen en kreeg ook enkele kansjes maar tot scoren kwamen ze niet.
Dit was wel weer besteed aan Sietze die na een warrige situatie een penal mocht nemen en deze koel benutte, 2-0!
Blauw Wit goeide het tempo omhoog om ook doelpuntyen te forceren, zij hadden echter de hulp van Wilco nodig om zover te komen. Wilco veranderde een voorzet vanaf links van richting waardoor de bal in de eigen goal belandde, 2-1 was de ruststand.
Na de thee Albert erin voor Jan Willem, Johannes laatste man en Wilco hiervoor. Dit was van korte duur want Wilco zijn enkel gooide roet in het eten dus kwam Jan Willem er weer voor hem in.
Een tweede helft met kansen over en weer, de ene nog mooier dan de andere. Blauw Wit kreeg een strafschop nadat Jan Willem de bal met de hand meenam na een sliding.
Deze werd niet echt sterk ingeschoten en he was Wijbren – de Tzummer goalie – die deze pareerde, geen 2-2 dus!
Tzum kreeg steeds meer ruimte en ook weer hun kansen , helaas kon Arjen het doel niet vinden.
En ook de Leeuwarders kregen weer enkele opgelegde kansen, maar zelfs met 3 man tegen Wijbren wisten ze het niet af te maken.
Na een vloote aanval van Tzum over rechts bediende Romke de geheel vrij staande Simon en deze schoot beheerst de 3-1 binnen! Enkeleminuten later was het alweer raak, nu kon Sietze over de linkerflank doorgaan en de bal voorgeven, bij de 2e paal stond Durk-Tjeerd en deze tikte simpel binnen. Ook hierna nog enekele kansen op meerdere doelpunten voor beide goals, maar het bleef bij 4-1 deze middag. Voor Albert en Bote een mooie afscheidswedstrijd, zij werden dan ook nog even in de bloemen gezet, voor bewezen diensten op het voetbalveld voor de VV Tzum!