12-05-12 Birdaard FC F2 - Tzum F2
Op 12 mei moest Tzum F2 spelen in Birdaard.
Bij aankomst voelde Simon zich helemaal niet goed en moest even zijn maag legen in een van de bosjes.
Toen het team zich had omgekleed, gingen we op weg naar het voetbalveld. Wat een slecht en klein veld was het. Er lag nog allemaal los, half opgedroogd gras op het veld (waardoor de bal echt niet kon rollen) en de lijnen moesten nog om het veld gezet worden?!?

Vol goede moed begonnen we de wedstrijd, met Sido als aanvoerder. De teams waren goed in evenwicht, beide teams kregen kansen. Na een aantal minuten gespeeld te hebben schoot Kacper de bal naar Jan Tymen en hij speelde hem door naar Sander en daar was de openingstreffer!
Na de goal bleef en erg spannend aan beide kanten van het veld. Gelukkig kwam daar de 2e treffer voor Tzum gemaakt door Jan Tymen. Vlak voor rust had Kacper nog een hele mooie redding, hij ving de bal tussen zijn knieën, goed gedaan hoor!
Toen was daar het fluitsignaal voor de rust, een mooie voorsprong van 0-2.

In de 2e helft waren de jongens en meid van F2 de rust wat kwijt en wilde het voetballen niet meer. In een rap tempo wist Birdaard 4x te scoren.
Halverwege de tweede helft wist het team van Tzum zich weer een beetje op te pakken en kwam de durf weer wat terug. Jan Tymen kreeg een kans, maar schoot deze net naast. Gelukkig wilde de bal er later wel in, stand 4-3.
Vlak voor het eind van de wedstrijd schoot Kacper de bal uit naar Melissa en zij wist Jan Tymen te vinden, maar hij werd hard onderuit gehaald rond de penalty stip. Helaas wist de keeper de bal uit het doel te houden.
Helaas was vlak daarna ook het eindsignaal en was de wedstrijd verloren.
Het kampioenschap is niet meer in zicht, maar een 2e of 3e plaats is ook een mooie plaats!
Jullie hebben allemaal je best gedaan en we zijn trots op jullie.

Michaela