05-05-12 Tzum F2 - Blauw Wit'34 F9
05.05.12 Tzum F2 – Blauw Wit F9

Als we wakker worden zien we dat we eindelijk weer eens mooi en droog weer en kunnen we voetballen, en net als altijd gaan we er voor, deze maal tegen Blauw Wit F9 die als tweede staat in de competitie direct na ons dus.
Omdat we de uitwedstrijd nipt konden winnen en daar Robin bij hadden ingezet werd door ons het zelfde team ingezet en zo was er bij ons dan ook één wissel mogelijk.
De tegenstander arriveert en geeft aan dat ze in Tzum (wat overigens voor een Leeuwarder best een lastig woord blijkt te zijn) een leuk onthaal krijgen, kijk, dat horen we graag.
Nadat Wijbren (scheids) het fluitsignaal voor de aftrap heeft gegeven gaan we van start en gaan voor de aanval richting het doel van de tegenstander maar als snel blijkt de tegenstander goed te verdedigen, ze weten Jan Tiemen, Robin en Sander het spelen goed lastig te maken door straf te verdedigen en zodra in bal bezit sneller om te kunnen schakelen dan Tzum waardoor de aanvallen goed opgezet en talrijk zijn.
Echter weten Gerrit Jan en Melissa door goed verdedigend werk en te voorkomen dat Blauw Wit bij het doel komt, tot de 10e minuut van de wedstrijd want toen moest keeper Casper toch echt in actie komen, met z’n kont weet ie de bal uit het doel te houden.
Wederom proberen we via Simon, Sido en Hajo een aanval op te zetten, ze weten Jan Tiemen te bereiken die langs de lijn naar voren gaat, hij weet de bal nog voor te krijgen maar kan Robin net niet bereiken. Blauw Wit probeert uit te verdedigen maar Sander pakt de bal op en SCHIET … net naast.
Blauw Wit gaat na de uittrap massaal in de aanval, hierop heeft Tzum geen antwoord, na het uitspelen van ons middenveld sneuvelt ook onze verdediging en weet de tegenstander 0-1 te maken.
Vanaf de uittrap weten Jan Tiemen en Robin een leuke aanval op te zetten waarbij een prima schot op doen door Robin door de keeper net gestopt kan worden, en weer komt Blauw Wit er massaal uit en wederom schakelt Tzum te traag om waardoor het zes tegen drie is, Melissa weet als laatste “man” het hoofd koel te houden en een schot op doel te voorkomen maar is door de overmacht aan tegenstanders de bal snel kwijt, deze keer kan Blauw Wit uithalen, Casper duikt maar kan het schot niet keren, de 0 – 2 is een feit.
Vanaf de uittrap is het weer Tzum wat probeert het tij te keren, Sander, Robin en Jan Tiemen gaan gezamenlijk op zoek naar het doel van de tegenstander ze weten Jan Tiemen in positie te brengen en de bal aan te spelen, een mooi schot volgt maar helaas is de keeper van Blauw Wit de gene die roet in het water gooit, hij stopt de bal en met een snelle uittrap countert Blauw Wit in de laatste Minuut van de eerste helft, wederom is ons middenveld die het wel probeert maar letterlijk en figuurlijk een maatje kleiner is dan de tegenstander snel uitgespeeld wederom moeten Gerrit Jan en Melissa aan de bak Melissa weet de bal te veroveren en richting middenveld te spelen echter word de bal onderschept en vlak voor het rustsignaal weet de tegenstander op 0 – 3 te komen.
Wij als supporters zijn benieuwd hoe Gerrit Politiek in de rust het team kan motiveren, maar gaan even genieten van een lekker bakkie bij Debby.
Al snel komen de spelers het veld weer op, Gerrit heeft gewisseld, Sido staat nu op het doel en Casper mag het in het veld proberen.
Zo te zien heeft de trainer in de rust de jongens en het meisje weer weten op te peppen want na de aftrap weet Gerrit Jan de bal te veroveren en via Ids en Casper gaat de bal naar voren, Jan Tiemen weet Sander de bal op het juiste moment mee te geven, Sander speelt een man uit, HAALT UIT en … JAMMER weer net naast, het zit ons niet echt mee.
Blauw Wit trapt uit en zet een goede aanval op, echter word nu vanaf het begin door Sander storend werk verricht Hayo en Simon komen assisteren, de tegenstander probeert door te drukken maar als ook Casper en Gerrit Jan de tegenstander op de huid gaan zitten is de overmacht te groot, en kunnen we overnemen, via de zijlijn gaat de bal van Gerrit Jan via Sander naar Jan Tiemen, de bal word breed op Robin gegeven, EEN UITHAAL … en wederom weet de keeper van Blauw Wit ons het scoren te beletten, het word een hoekschop. Robin geeft de bal voor, maar via de verdediging word het weer een hoekschop, Wederom geeft Robin goed voor maar zoals al eerder gezegd was Blauw Wit ook letterlijk een maatje groter en kunnen onze spitsen de bal niet bereiken.
Nu is het weer Blauw Wit die er uit komt, Sander stoort wederom goed echter weet Blauw Wit toch een mannetje aan te spelen, Melissa moet tot het uiterste gaan maar weet de tegenstander de bal te ontfutselen SUPER GEDAAN!!, ze speelt Gerrit Jan aan die de bal verlengt richting Robin, Robin speelt z’n man uit en kan met een uiterste kracht inspanning schieten deze maal kan de keeper de bal niet stoppen maar weet wel de snelheid uit de bal te halen waardoor hij net niet over de kalklijn rolt en in tweede instantie de keeper toch de bal kan pakken.
Wederom schakelt Blauw Wit snel om en voor dat we het beseffen ligt de bal achter Sido in het net 0 - 4.
Zien we het nog zitten, jawel, we proberen het gewoon nog een keer, vanaf de aftrap is het Jan Tiemen die langs de lijn naar voren gaat, in het midden loop Sander en daar naast Robin keurig mee om een voorzet te verzilveren maar zover komt het niet, Jan Tiemen kan de verdediging van de tegenstander niet kwijt raken maar raakt de bal kwijt.
Weer komt de tegenstander met een massale aanval deze maal kan zelfs Melissa niet voorkomen dat er op het doel geschoten word, Sido probeert nog bij de bal te komen maar deze was zo goed en onhoudbaar ingeschoten dat helaas onhoudbaar was 0 – 5.
Na de aftrap gaf de scheids het eindsignaal, nu nog even naar de strafschoppen en douchen maar, vanaf nu geen punten meer laten liggen dan liggen we nog op schema voor het kampioenschap en de beloofde frikandel met patat.
Scheids, spelers trainer en leider weer bedankt voor de mooie wedstrijd en tot volgende week.
Harry.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!