Trainingsweekend Da1 Schiermonikoog
Hallo mensen!

Zoals de meesten van jullie vast wel weten zijn de dames van VVTZUM op 23, 24 en 25 maart op trainingskamp geweest op Schier op kampeerboerderij de Duinhoeve. Dit was voor Alice bekend terrein, zij komt oorspronkelijk van Schier en deze kampeerboerderij is van haar familie!
Daar stonden we dan! Op vrijdagmiddag om half 5 verzameld bij de kantine. Tassen gepakt, uiteraard inclusief de trainingskleding, fototoestellen en natuurlijk de nodige sapjes om het weekend door de kunnen komen. Het zonnetje straalde heerlijk, iedereen was er klaar voor!

Toen alle tassen in de auto gepropt waren gingen we in de auto richting Lauwersoog. Alle voetbaldames en Gerlof op de boot!! Na het relaxte boottochtje hadden wij een fijn mazzeltje! Volgens de planning moesten een kwartiertje lopen, maar met de bus van het eiland en de bus van Alice haar broer werd ons deze barre wandeltocht bespaard!
Toen we arriveerden op de Duinhoeve werden wij allemaal blij verrast. Alice en Jacob hebben die middag alles pikobello in orde gemaakt. Een lekkere soep en een gedekte tafel stond op ons te wachten!! Zoals jullie op de foto’s wel kunnen zien was het een mooie zaal, daar konden wij het weekend wel in vertoeven. We hadden twee grote zalen voor onszelf: één slaapzaal en een recreatiezaal met bar, beamer, muziek enz. Jacob en Gerlof sliepen in een luxe 2persoons studio... Dat hadden onze trainert en onze altijd toegewijde Gerlof welverdiend.
Met het vizier op de toekomst en wetende dat het in de latere uurtjes toch iets minder goed zou verlopen gingen we toch eerst maar de bedden opmaken. En ja! Wat moesten we daarna eens uitvinden? Akkelyn Bakker, onze nieuwe aanwinst, kwam met een ideetje: ‘Kingze (ofzo)’, de naam van het spel is niet zo belangrijk. Het is in ieder geval een kaartspelletje waarbij je;niet naar de wc mag (tenzij je een ‘plaskaart’ hebt), achterlijke dansjes/bewegingen/geluiden/praatjes moet maken, in sommige gevallen geen oogcontact mag maken (voor Jacob errug moeilijk) en vooral; verplicht alcohol moet nuttigen. Dit hebben wij een tijd vol kunnen houden, totdat Jacob a.d.h.v. de beamer allemaal foto’s en filmpjes van ons uit het archief liet zien. Altijd leuk, grappig en vooral erg beschamend zulke beelden. Gelukkig zijn de foto’s van dit weekend door de dames zelf geselecteerd voordat ze op de vvtzum site bekendgemaakt zijn Nou, nog een paar sapjes drinken, sommigen van ons konden het niet laten in de Ola-vrieskist te gaan zitten en dan eerst maar even koese. De daaropvolgende dag moesten we tenslotte weer paraat staan tegen de dames van VV de Munnik en dit moest eigenlijk niet ‘der Untergang’ worden! Een team die bijna vijf jaar speelt zou toch niet moeten verliezen tegen een bijelkaaropgetroggeld team.

Zaterdag dus hard trainen op het strand van schier. Een pijnlijke ervaring voor Truus! Jacob zag haar achterste en kon het niet laten om snoeihard een bal tegen haar achterste te ‘rossen’. Niet lief! aldus Truus. Na het harde trainen gingen we op de fiets richting de kampeerboerderij.
Daar hebben we lekkere zelfgemaakte tosties gegeten, gerelaxt en ons mentaal voorbereid op de wedstrijd. Op het einde van de middag was het zover. De dames van VVTzum stonden tegenover de (voornamelijk) ongetrainde/onervaren dames van Schier. Het bleek dat ze toch nog aardig een balletje konden trappen! Gelukkig hebben wij ons goed staande kunnen houden met maar liefst 3-0 kunnen winnen!
Nadat we wat gedronken hebben in de kantine van de Munnik gingen we weer richting huis om te gaan eten. Ik weet niet meer exact wie (ik ga t ook niet proberen ), excuses daarvoor, maar een aantal dames hebben overheerlijke nasi en bami gemaakt. Dit was een goede basis om de volgende nacht weer te overleven.
Truus had nog een leuk spel/quiz meegenomen. Deze quiz vergde hard nadenken (voor meer spelinformatie: T. Overal)! We hebben samen koppeltjes gevormd. Nadat de quiz was afgerond kwamen zomaar de dames van VV de Munnik bij ons op bezoek! Wij hadden namelijk een sjaal van VVTzum aan hun gegeven, die moest verplicht opgehangen worden in hun kantine. Onze tegenstander van het weekend kwamen ons bedanken voor de leuke wedstrijd en hadden als verassing voor ons ook een mooie sjaal! Het bleek dat ons damesteam hen zo geïnspireerd heeft, dat zij ook hebben besloten om écht een damesteam te vormen! Helemaal fantastisch! Ze hebben allemaal nog even wat drankjes bij ons gedronken, was wel gezellig
(Oja, de uitslag van de quiz nog: het bleek dat de dames van VV.deToekomst toch de meeste/slimste hersencellen hadden van het hele stel). Uiteindelijk gingen de Munniks weer weg en gingen wij weer ‘Kingzen’. Na het spel gingen onze Jacob en Gerlof ook nog even proberen om met zijn tweeën in de vrieskist te zitten (paste niet). Verder bleek Anjali niet de enige ‘exotische’ te zijn. Er was nog een meneer buurman die niet kon slapen wegens omstandigheden. Deze meneer vond ons een beetje vervelend. Anjali reageerde nog even met ‘fryslan boppe!!’ toen hij uit zijn slaapkamerraam een aantal van ons op de orde probeerde te roepen. T was verder wel gezellig om niet teveel in detail te treden SLAPEN.

De volgende dag weer lekker ontbijten inclusief croissantjes. Om het toch maar weer even sportief te houden gingen we met zijn allen een fietstochtje maken. Na het fietstochtje hebben we lekker op terras gezeten in het zonnetje. Sommigen van ons hebben zelfs een lekker bruin kleurtje gekregen!
Na het terrasje zitten gingen we weer op de fiets naar huis. Het weekend zat er alweer op! Alles moest dus even netjes en schoon gemaakt worden! Alle gepakte tassen weer in het busje van Peter Visser en wij gingen, dit keer toch lopend, naar de boot toe. Na een boottochtje stapte iedereen in de auto op weg naar Tzum en konden we revalideren! Zoals op de foto’s vast wel te zien is hebben we een machtig weekend gehad met zijn allen! Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar..

Groetsjes, leafs en oant sjen!
Rinske