31-03-12 Zeerobben 4 - Tzum 3
Tzum 3 pakt punt bij koploper

Tzum 3 reisde op zaterdag 31 maart naar Harlingen om het tegen Zeerobben 4 op te nemen. De Harlingers draaien goed in de competitie, ze waren zelfs koploper. Tzum 3 heeft het, zoals bekend, een stuk lastiger en is in de onderste regionen van de ranglijst te vinden.
De Tzummers begonnen met Alle op goal, Albert, Johannes, Frouke en Johan als verdedigers, Frits, Reinout en Sietze op het middenveld, de aanvallers waren Dirk Tjeerd, Arjen en Simon. Justin hanteerde de grensrechtersvlag.

Er stond een stevige wind en de Tzummers speelden hier de eerste helft tegenin. De Zeerobben speelden regelmatig de lange bal en dit was voor Tzum gemakkelijk te verdedigen. Bovendien werkte de buitenspelval van de Tzummers prima, waardoor de Harlinger spitsen regelmatig afgevlagd werden. Dit leidde al snel tot irritatie en een gele kaart voor de spits van de thuisploeg. Wel wist Zeerobben een aantal keren gevaarlijk te worden en kregen het een aantal corners, maar Alle stond goed te keepen. Tzum speelde tegen de wind heel aardig en meldde zich ook regelmatig voor de Harlinger goal. Zeerobben kwam halverwege de eerste helft wat goedkoop op voorsprong. Een aanvaller zocht en vond het been van Johan net binnen het strafschopgebied en de, overigens goed fluitende scheidsrechter, gaf een penalty. Deze werd benut en dus stond het 1-0. Tzum probeerde met redelijk goed voetbal langszij te komen, maar ondanks een paar goede kansen voor de Tzummer Harlinger Simon bleef het tot de rust 1-0.

Na rust verruilden Justin en Albert van positie (Justin rechtsback en Albert grensrechter), de inmiddels gearriveerde Jurrit kwam net na rust in het veld voor Frits. Met de wind in de rug zou Tzum er wat gemakkelijker uit moeten kunnen komen, maar dit lukte niet door een hoop foute passes. Hierdoor konden de Harlingers steeds gemakkelijk weer in balbezit komen en zij hadden het eerste deel van de tweede helft dan ook het beste van het spel. Hierna kwamen de Tzummers steeds meer op de helft van de tegenstander te voetballen en kreeg de Harlinger goalie het steeds drukker. Een Tzummer goal leek dat ook steeds dichter bij en die zou er ook komen. Een kwartier voor tijd haalde Justin van afstand uit en zijn schot verdween onhoudbaar in de kruising. De thuisploeg raakt wat geïrriteerd en de wedstrijd werd wat minder vriendelijk. Gelukkig lieten de Tzummers zich hierdoor niet van de wijs brengen en gingen zelfs op jacht naar de winst. Dit lukte niet meer en het zou eerlijk gezegd ook te veel van het goede zijn. De eindstand was 1-1.

Volgende week speelt Tzum in Witmarsum tegen Mulier 4.