31-03-12 Tzum F1 - St Anna F3
31.03.12 9.00 uur Tzum F1 – St. Anna F3
Na de zware wedstrijd tegen Hallum vorige week leek de wedstrijd tegen St. Anna gezien de behaalde resultaten dit seizoen een minder zware pot te worden.
De heren en dame begonnen dan ook vol goede moed aan de wedstrijd met Tsjidsger Terpstra als arbiter, waarbij Tum de aftrap had.
Al snel kwam de eerste gevaarlijke uitbraak, een goede pass van Cas op Steven gaf zoveel ruimte dat Robin die na een voorzet op maat van Steven een schot op goal slechtst op 20 cm naast de paal langs zag suizen. St. Anna was gewaarschuwd en probeerde grip op de wedstrijd te krijgen.
St. Anna was nog maar net op de helft van Tzum waar ze direct goed opgevangen werden door een goed verdedigend en samenwerkend Tzum, Nienke en Tigo wisten de bal in hun bezit te krijgen en deze langs de zijlijn naar Robin te spelen die met bal de verdediging van St. Anne voor kon blijven en met een mooi schot op doel de doelman wist te passeren en de 1 - 0 voor Tzum op de borden wist te krijgen.
St. Anna weet na de aftrap diep op de helft van Tzum te komen, ondanks goed verdedigend werk door Tigo, Janco en Nienke inmiddels bijgestaan door Steven weet St. Anna toch een schot op doel te maken, Redmer onze goalie weet met een mooie redding een einde te maken aan de plannen van St. Anna. Na een mooi goed geplaatste uittrap van Redmer is het weer de beurt aan Tzum, St. Anna levert verdedigend knap werk en weet het ons behoorlijk lastig te maken maar toch weten we via Cas en Steven weer Robin te bereiken, Robin heeft nog twee man van St. Anna voor zich en weet zichzelf in scoringspositie te brengen maar helaas gaat deze bal in het hoekje tegen de lat en kan St.Anne uitverdedigen.
Zoals al de hele wedstrijd weet de Tzummer verdediging nu met Piter, Piter Gerben en Tigo het St. Anna zo lastig te maken dat het niet tot een schot op doel komt, Redmer kan na een terugspeelbal Nienke aanspelen, op haar beurt weet Nienke op het juiste moment Robin aan te spelen die direct drie man van de verdediging van St. Anna op z’n nek krijgt en de bal kwijt raakt echter weet Steven de bal terug te winnen en langs de verdediging en de doelman een fraai doelpunt te scoren, 2 – 0 !!!
Na de aftrap is het al weer snel Tzum die de bal weet te veroveren, Cas weet met een terugspeelbal op Janco de aanval van St. Anna te stoppen de opbouw via Piter en Nienke resulteert wederom in een mooie aanval, Steven en Robin zijn wederom in stelling en goed samenwerkend weten ze de verdediging te breken, een mooi schot volgt net naast. Jammer !!!
Na het uitverdedigen van St. Anna weet Piter Gerben op het middenveld de angel uit de aanval te halen en Cas aan te spelen, vervolgens gaat de bal via Steven naar Robin. Omdat Cas, Steven en Robin voorin staan moet de verdediging van St. Anna zich verdelen Robin legt de bal keurig breed op Cas en Cas weet zichzelf in een prachtige positie te manoeuvreren om te scoren en voordat we het beseffen weet Cas middels een prachtig schot de doelman te verschalken en jawel de 3 -0 is een feit.
Na de aftrap is er als snel een botsing tussen een Steven en een middenvelder van St. Anna waardoor ook de verzorging aan de bak kan, na de wonderspons ingezet te hebben kan het spel worden hervat en al snel geeft de scheids het signaal voor de rust. De spelers en ook Tsjidsger kunnen gelukkig even opwarmen.
Na de rust is het voor beide partijen hard werken, St. Anna kennelijk moed ingesproken in de rust is vast besloten geen genoegen te nemen met deze stand terwijl Tzum nog wel een paar doelpunten wil maken. Wederom volgt een mooie uitbraak van Tzum, Piter Gerben weet Robin aan te spelen die de bal met een fraai schot op doel ziet stuiten op de doelman van St. Anna die beseft dat hij door snel handelen zijn spelers in goede positie kan brengen om wellicht te scoren, na straf verdedigen en aanvallen vlak voor het doel van Tzum weet uiteindelijk St. Anna te profiteren en 3 – 1 te maken.
Na de aftrap is het wederom St. Anna met een mooie aanval, het middenveld en de verdediging van Tzum weten de aanval niet te stoppen maar gelukkig kan Robin die komt assisteren op het juiste moment het schot blokkeren zodat de bal niet op doel maar over de lijn gaat.
De hoekschop die daar op volgt word keurig door Redmer weggewerkt richting Janco, die op zijn beurt Nienke weet te bereiken, Nienke ziet broer Cas gaan en speelt hem aan, de druk is nu weer richting het doel van de tegenstander, Steven komt mee naar voren en ook Robin is weer van de partij maar helaas gaat ook deze aanval na een fraai schot op de paal weer richting het doel van Tzum, en is er werk aan de winkel voor Piter en Tigo die met assistentie van de aangesnelde Nienke deze aanval weten te pareren.
Tzum blijft goed spelen, kijken, goed samen werken, en overspelen geeft een mooier beter spel te zien dan dat van de tegenstander echter het scoren blijft uit waardoor de stand na het laatste fluitsignaal van Tsjidsger 3 – 1 blijft.
Nu allemaal nog even een strafschop nemen en de wedstrijd zit er op.
Allemaal weer bedankt voor de mooie en sportieve wedstrijd, waarbij de goed fluitende scheids niet vergeten mag worden.
Wederom zijn drie punten binnen en blijft F1 aan kop van de kompetitie.
Allemaal tot volgende week.
Harry.
Programma Vr 12 Oktober