24-03-2012 Ternaard 3-Tzum 2
Zaterdag 24 maart vv Ternaard 3 tegen vv Tzum 2.

Onder zomerse omstandigheden vertrokken we rond de klok van 13.00 uur richting Ternaard.
Daar aangekomen was de temperatuur gedaald met wel 10 graden. Je zit daar natuurlijk ook iets dichter bij de noordpool.
1 zwaluw maakt nog geen zomer. Maar de weg omhoog is gevonden.
Opstelling. Doel: Jordy
Verdediging: Sjoerd, Geert en Bertus.
Middenveld: Romke, Jan Willem, Wilco en Willem.
Voorin: Jurrit, Roelof en Jildert
Wissel/vlagger: Quintin.
Met een goed fluitende scheidsrechter begonnen we de wedstrijd slecht.
Door veel foute aanspeelballen onderling.
Na deze periode kregen we meer grip op de wedstrijd, maar viel onze “top”speler tevens aanvoerder Wilco uit. Hierdoor kwam Quintin in de spits en Roelof naar het middenveld.
Hierdoor werd het spel niet slechter.
Door een steekbal van Jan Willem op Romke werd de 1-0 gemaakt.
Al snel volgde het tweede doelpunt van Jurrit. Hij zag dat de doelman ver voor zijn goal stond
en plaatste de bal erover heen. 5 minuten voor de rust gaf de spits van Ternaard een
armtak (elleboog) op het strottenhoofd van Bertus.
Dit in het zichtveld van de scheidsrechter. Deze gaf gelijk rood.
Toen was het rust.

In de rust kregen we van Andre te horen dat hij tevreden was.

Tweede helft.
Tzum heeft niet gewisseld. Hier was geen reden voor.
Ternaard probeerde het met 3 nieuwe wissels. Helaas dit werkte niet. Tzum kwam met 3-0 voor.
Dit door een goal van Sjoerd. Hierna werd Tzum wat slordig. Dit resulteerde tot een tegengoal.
Uit een corner, deze werd ingewerkt via de vuisten van onze goed kiepende Jordy.
Tzum werd weer wakker en scoorde via een goed oplettende Jurrit. 4-1.
Door een grensrechtelijke dwaling (was buiten spel) scoorde Ternaard. 4-2.
Met de laatste stuiptrekkingen van Tzum bepaalde Quintin de eindstand. 5-2.
Hierdoor werd de terugreis een plezierig tochtje en werden we warm ontvangen in de kantine.

Ps: Misschien is het verstandig dat Andre donderdags iets eerder naar huis gaat.
Dan weet hij misschien zaterdags waar de passen liggen en kunnen we gelijk vertrekken als iedereen aanwezig is.

Wilco Atsma