24-03-12 Tzum F2 - FC Birdaard F2
Vanmorgen hebben de kanjers van F2 weer mogen voetballen. Deze keer tegen de koploper uit de poule! De tegenstanders lieten even op zich wachten, zij dachten dat zij in Tzummarum moesten zijn… Maar iets over 9 uur kon de wedstrijd beginnen!

Deze keer had Gerrit-Jan de twijfelachtige eer om met de scheenbeschermers boven de kousen betrapt te worden.
1e Wissel was Simon, hij wisselde af met Ids. Na de rust waren dit Hajo en Simon.
Sido stond de hele wedstrijd te keepen.

Het leek even of Tzum wat op gang moest komen, de gang zat er niet direct in. Birdaard kwam al snel met een aanval. Deze werd gelukkig afgewend en toen vlogen de jongens en meid naar de andere kant. Jan Tymen deed daarop 3 aanvalspogingen achter elkaar waaronder met een prachtige kopbal, maar er werd te sterk verdedigd.
De voetballers verplaatsten zich weer naar de andere kant waar Sido zijn keeperskwaliteiten mocht laten zien, mooi gedaan!
Inmiddels was iedereen goed op dreef en zat de vaart er goed in. Gerrit-Jan en Melissa stonden heel goed verdedigingswerk te verrichten en maakten het de Birdaarders erg moeilijk. Sander was overal waar hij nodig was, Ids deed heel goed mee, Simon maakte een mooie pass. Hajo was als aanvoerder op het middenveld en nam ook de hogere ballen aan. Kacper kon vanuit het midden overal komen en had mooie acties en Jan Tymen kon geweldig snel ontsnappen en op het doel afstormen.

In de 6e minuut maakte Jan Tymen de 1-0, ondanks dat het met zijn linkervoet en niet al te hard ging!
Een paar minuten later doet hij nog een poging maar helaas…
Birdaard kwam weer terug en zorgde voor spannende en drukke momenten voor ons doel maar even later weet Jan Tymen weer te ontsnappen en maakt met een schot uit de verte 2-0!
Birdaard voelt de tegenslag en komt weer gevaarlijk dichtbij. Melissa weet de aanval goed af te wenden en Gerrit-Jan weet de bal maar net binnen de lijnen te houden. Hij trapt de bal vlak voor ons doel weg maar gelukkig wordt deze goed weggevangen en klinkt het signaal voor de rust.

Na de rust lijkt Birdaard sterker te zijn. Ze zijn gebrand op goals!
De eerste tegenaanval wordt afgewend en de bal komt buiten de lijnen. Simon gooit in, Sander kopt de bal verder. Er komt een hoekschop voor Birdaard. Het is druk voor het doel en Sido ziet de bal niet aankomen: 2-1.
Birdaard probeert het nogmaals maar komt o.a. Kacper tegen. Ze blijven het proberen en uiteindelijk vliegt de bal met een grote boog uit de lucht de hoek van ons doel invliegen: 2-2.
Er wordt flink heen-en-weer gevoetbald, iedereen doet goed mee en jawel: in de 14e minuut maakt Jan Tymen 3-2!
Even later komt hij nog eens maar schiet nèt naast het doel, Sander doet ook nog een poging maar schiet ‘m in de zijkant van het doel.
Birdaard lijkt niet meer tegen de Tzummers te zijn opgewassen en zo eindigt het spel in 3-2!

De penalty’s worden nog genomen en de handen geschud.
Sido wordt uitgeroepen tot trotse Man of the Match.
Het was een mooie, sportieve wedstrijd waarin we wéér vooruitgang hebben gezien bij allemaal!

Jullie trotse leider, Brikita.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur