24-03-12 Tzum 3 - Franeker 5
Tzum 3 komt te kort tegen SC Franeker 5

Onder fraaie lenteachtige omstandigheden werd zaterdag 24 maart de wedstrijd Tzum 3 – SC Franeker 5 gespeeld.
Tzum 3 had deze keer weer een ruime selectie van 14 man en begon in de volgende opstelling;
Wijbren op doel, Johannes, Jelle ,Frouke en Bote vormden de verdediging, HenkJan, Gerrit en Johan het middenveld en Dirk-Tjeerd, Arjen en Sietze de voorhoede.
Frank was eerst onze grens en Albert en Simon de overige wissels
Dankzij het fraaie weer was Tzum 3 waarschijnlijk te vroeg op het veld en half in slaap gesukkeld.
Want de aftrap was voor Tzum, maar binnen 30 seconden was het Franeker wat scoorde, 0-1.
Hierna deed Tzum van alles behalve voetballen, veel frustaties waardoor de zelfbeheersing soms ver te zoeken was en er pittige overtredingen werden gemaakt.
Franeker kon hier gelukkig niet van profiteren waardoor Tzum weer terug in de wedstrijd kon komen.
In deze fase waren de beste kansen misschien wel voor Tzum, maar er werd niet gescoord.
Na een ruim half uur viel dan de tweede treffer voor Franeker na een snelle balverovering op het middenveld,0-2. Dit was tevens de ruststand omdat vooral Wijbren in grote sta in de weg was voor Franeker.
In de tweede helft eigenlijk wel wat hetzelfde beeld als het laatste halfuur van de 1e.
Albert had de plek van de geblesseerd geraakte Bote inmiddels over genomen en Simon kwam er in voor Johan en na een kwartier verving Frank Arjen in de spits. Alle jr nam de vlag van Frank over.
Aan beide kanten waren er kansen te noteren maar Tzum kwam te kort in de afwerking en ook nu was het weer Wijbren die Franeker een paar keer van scoren af wist te houden.
Doordat Franeker voetballend meer in hun mars had werd de score toch nog vergroot naar 0-4.
Een treffer voor Tzum zat er vandaag helaas niet in!

Volgende week zaterdag – 31 maart – moet Tzum 3 voor de uitwedstrijd tegen Zeerobben 4 naar Harlingen, aanvang wedstrijd 14.30 uur!!