17-03-12 Blauw Wit'34 F9 - Tzum F2
17 maart Blauw/Wit F9 - Tzum F2

Vanochtend vertrokken de jongens en meid van F2 om 11.00 uur richting Goutum waar ze tegen Blauw/Wit moesten voetballen.

Wat hadden we een groot team vandaag! Er waren geen zieken, Ids kon een keer mee, omdat de wedstrijd na zijn zwemles was en Robin kwam ons ook een handje helpen. We stonden dus mooi met 9 spelers in het veld en hadden een wissel.
Het was Ids zijn 1e wedstrijd met het team van F2 en hij had er veel zin in. Gelukkig was er een vader zo helder die zag dat Ids zijn scheenbeschermers boven de voetbalsokken had ipv er onder!

Het was een hele spannende wedstrijd, de teams waren goed in evenwicht met heel veel kansen.
Al snel in de wedstrijd had Blauw/ Wit 3 corners achter elkaar, waar meteen een uitbraak van Robin vandaan kwam. Deze ging net naast het doel.
Sander onderschepte een uitschop van Blauw/Wit en daar was de 0-1! Mooi doelpunt Sander!
Al snel kwam de mooie tegengoal van Blauw/Wit, stand 1-1.Er waren veel kansen bij beide teams, maar gingen allemaal (net) naast.
Nog net voor de rust onderschept Blauw/Wit de uitgooi van de keeper van Tzum en scoorden ze (2-1).
Met die stand gingen de kinderen naar de kleedkamer, even lekker wat drinken en eten.

Na de rust begon de wedstrijd in een sneltreinvaart. Nog voor je met je ogen kon knipperen, had Blauw/Wit een doelpunt gemaakt (3-1).
Maar nog voor je de stand kon zeggen, kwam het tegenantwoord van Tzum, Robin scoorde 3-2!
Toen was het een tijdje heel spannend en druk voor het doel van Tzum. De bal kwam moeilijk weg en er was weinig ruimte, wat was het spannend! Ineens had Robin een gaatje gevonden en ging er van door, hij vond Jan-Tymen die de gelijkmaker scoorde, 3-3!
Na veel mooi samenspel scoorde Robin 3-4 en we stonden voor! Gelukkig wist het team deze stand vast te houden en waren de 3 punten binnen!

Wat heeft het hele team goed gespeeld, iedereen weet steeds beter wat ze moeten doen. Kacper en Sido doen het goed op doel of staan hun mannetje op het middenveld. Gerrit-Jan en Melissa zijn samen een hele goede verdediging, ze zijn beiden niet bang en weten veel ballen te pakken. Hajo, Simon en Ids komen ook al veel beter in het spel, ze doen goed mee. Simon heeft zelfs een doelpunt gemaakt bij het penalty’s schieten! Sander vind je overal op het veld, wat een werk verricht dat mannetje! Jan-Tymen is snel, speelt goed samen en weet het doel ook goed te vinden. Robin, bedankt dat je een wedstrijd mee speelde!

Jullie zijn een team waar we trots op zijn!