17-03-12 Berlikum Da1 - Tzum Da2

Midden: Anjali, Truus, Marrit en Lidewey
Voor: Hilda en Siara
Wissels: Britt, Alida en Grietje

Op deze mooie zaterdagmiddag moeten we voetballen tegen de dames van Berlikum. Het belooft een zware wedstrijd te worden, maar we gaan er met z’n allen voor! Na een peptalk van Jacob, begint de wedstrijd om 14.30 uur.

Na de aftrap zitten de dames van Berlikum er fel boven op. Daardoor krijgen ze in de eerste minuut van de wedstrijd een grote kans, maar deze bal wordt gestopt door Tjitske! Niet lang daarna scoren de tegenstanders toch en het is 1-0. De dames van Berlikum zetten dit voort en we staan zo 2-0 achter.
Na het tweede doelpunt zetten we wat meer druk en Truus krijgt een kans, maar dit levert helaas niks op.
We zitten er niet kort op en Berlikum krijgt alle ruimte om te voetballen. De 3-0 is een feit. Nu moet er echt wat gebeuren en Jacob zei nog; Dit hadden wij vorige week ook, dus het kan nog!
Na een overtreding krijgen we een vrije trap. We zetten wat meer druk en we zijn al redelijk gauw op de helft van de tegenstander. Maar door knullig balverlies breekt Berlikum in de 18e minuut er door en het is 4-0. Ook de 5-0 staat al gauw op de teller. Ons hele team laat steken vallen en het is na 30 minuten al 6-0. Maar er is nog een lichtpuntje in de eerste helft, want Siara scoort de 6-1! We krijgen weer een beetje hoop! Dan is het rust.

Na een warm kopje thee gaan we het veld weer op. We zetten vanaf het eerste moment druk en we creëren veel kansen. Maar helaas worden deze kansen niet benut. We voetballen nu beter en we geven Berlikum minder ruimte om te voetballen. Dit is helaas van korte duur. Berlikum zet even wat meer druk en ze scoren gelijk. Het is inmiddels
7-1. Beide partijen krijgen nog wat kansen, maar daar komt niks uit. We voetballen de tweede helft veel beter en we proberen er nog wat van te maken. Na kansen van Siara, Truus en Baukje fluit de scheidsrechter af en de wedstrijd is gespeeld!
Wat deze wedstrijd betreft, geen commentaar!

De dames van Tzum gaan er even tussenuit! We gaan naar Schiermonnikoog. We hopen daar de rust weer te vinden om vervolgens de competitie weer met frisse moed voort te zetten!
Zaterdag 18 September

15:00 Uur