10-03-12 Tzum F2 - HRC F5
Tzum F2 van start in de voorjaarscompetitie

Op zaterdag 10 maart ging de voorjaarscompetitie weer van start. De jongens en meid van F2 hadden er weer zin in; jammer voor Gerrit Jan dat hij er niet bij kon zijn door ziekte.

Het team ging met frisse moed van start tegen HRC F5 en al snel wist Jan-Tymen de 1-0 te scoren. Vervolgens kwam er weer een kans voor Tzum door mooi samenspel, maar jammer genoeg kwam het schot van Sander net op de paal. De jongens van HRC kwamen goed terug en ondanks goed verdedigend werk van Sido en Melissa kwam de wedstrijd weer in evenwicht 1-1.

Beide ploegen waren gelijkwaardig en er werd mooi aangevallen en verdedigt aan beide kanten. Sander vloog van de ene kant van het veld naar de andere kanten ook Simon en Hajo lieten zich gelden. Vervolgens kwamen er weer een aantal kansen voor Tzum, maar het lukte niet om dit af te maken. Toen kwam er een score bij de tegenstander en was de stand 1 – 2. Het team F2 hield de moed erin en door een mooie solo, waarbij hij de bal mooi door de benen van de tegenstander speelde, scoorde Jan-Tymen de gelijkmaker 2-2.
Met een gerust hart konden ze gaan genieten van de limonade en even bijtanken.

Na de rust ging Kacper mee in de verdediging en stond Sido op keep. Kacper kwam goed in het spel en de hele wedstrijd bleven beide teams in evenwicht. HRC wist weer eerder te scoren, waardoor F2 weer op achterstand kwam: 2 – 3. Weer kwamen er een aantal kansen voor F2 en wist Jan-Tymen weer de gelijkmaker te scoren: 3 - 3. Daarna volgde er nog een schot naast en een mooie solo van Melissa, waarbij ze net het doel miste. F2 hield vol en vlak voor tijd wist Jan-Tymen te scoren en hiermee kwamen ze op voorsprong: 4-3!.
Toen kwam er nog een ongelukkig moment, waarbij HRC toch de gelijkmaker wist te maken vlak voordat er werd afgefloten.

Einduitslag dus 4-4, waardoor beide ploegen deze competitie van start gaan met 1 punt!
Goed gedaan F2 en ga zo door, dan komen de winstpunten ook wel..
Programma Za 21 April

14:30 Tzum 1 - Avc 3 (Afgelast)
12:30 Tzum 2 - Franeker Sc 3