10-03-12 Tzum 3 - SC Stiens 5
Tzum 3 met grote cijfers over SC Stiens 5

Op zaterdag 10 maart speelde Tzum 3 op het Lyntsjepark tegen SC Stiens 5. De wedstrijd in Stiens verliep in de herfst van vorig jaar nogal onbevredigend voor de Tzummers en werd toen geflatteerd met 4-1 verloren. Er stapten dan ook 11 gemotiveerde spelers het veld op. Deze 11 waren Wijbren op goal, Frouke, Johannes, Hauke en Albert in de verdediging, middenvelders waren Jelle, Wilco en Johan, terwijl Henk Jan, Gerrit en Sietze voor aanvallend gevaar moesten zorgen.

Na wat voorzichtige eerste minuten moest Hauke al na 10 minuten het veld verlaten. Hij en zijn tegenstander trapten beiden even hard tegen de bal en beiden grepen daarna naar de knie. Voor beiden betekende dit einde wedstrijd. Bote nam de plaats van Hauke in.
De Tzummers begonnen de wedstrijd in handen te nemen en en de beloning liet niet heel lang op zich wachten. Henk Jan kon na een goede pass van Wilco uitbreken en voor de keeper opduiken. Zijn droge schot betekende 1-0. Hierna probeerde Stiens wel om in de wedstrijd terug te keren, maar hun aanvallen werden steeds goed verdedigd en schoten op doel waren een prooi voor Wijbren. Het Stienser elftal was inmiddels een tiental geworden omdat een middenvelder zich leek te verstappen na een duel met Jelle en er geen wisselspeler meer was.
In het laatste kwartier voor rust profiteerde Tzum van de ruimte die hierdoor ontstond en liep uit naar 3-0. Beide doelpunten kwamen van de rechter(!) van Sietze.

Na de thee kwam Arjen in het veld voor Wilco. Tzum bouwde een groot overwicht op en wist in het net met regelmaat te vinden. Gerrit scoorde 4-0, de derde van de middag van Sietze ging met links en betekende 5-0. Simon was inmiddels gearriveerd en verving de licht geblesseerd geraakte Henk Jan. Hij wist zijn reputatie van doelpuntenmaker waar te maken door meteen zijn doelpuntje mee te pikken. Zijn binnentikker betekende 6-0. De koek was nog steeds niet op voor Tzum en Gerrit zijn tweede en derde betekenden 7-0 en 8-0. Vijf minuten voor tijd spatte een afstandsschot van Bote op de lat uiteen, de rebound was voor Arjen en hij tekende voor de 9-0. Tzum probeerde nog de dubbele cijfers te halen, maar de tijd was te kort.

Een grote overwinning voor Tzum 3. Volgende week is in Leeuwarden Rood Geel 4 de tegenstander en dan zal moeten blijken of de overwinning een incident was.
Programma Za. 1 december;

08.45 Workum JO9-1 - Tzum JO9-1