10-03-12 Ouwe Syl 2 - Tzum 1
Het eerste elftal van Tzum heeft afgelopen zaterdag 3 belangrijke punten weten te pakken bij Ouwe Syl. In en tegen Ouwe Syl werd er met 1-2 gewonnen.

Om half 3 werd het eerste fluit signaal geven voor de wedstrijd. Tzum domineerde al gelijk vanaf het begin van de wedstrijd. Na ongeveer tien minuten spelen kwam er een aardige mogelijkheid voor Tzum, een verdediger van Ouwe Syl speelde de bal te zacht terug op hun keeper waardoor Klaas er tussen kon komen en de bal net naast het doel tikte. In de 25ste minuut viel de openingstreffer. De eerste echte kans voor Ouwe Syl was gelijk een doelpunt. Vanaf links werd er een aanval opgezet, de linkermiddenvelder gaf de bal laag voor het doel, daar stond de spits van Ouwe Syl helemaal vrij en kon de bal simpel tegen de touwen tikken. Er werd na dit doelpunt niet beter op gevoetbald door beiden teams, veel verkeerde passes. Wel kreeg Tzum een grote kans op de gelijkmakker. Een schot van Ane piet werd door Klaas van richting veranderd, de keeper kon de bal knap keren op de doellijn. Ouwe Syl stond verdedigend goed maar elke keer als ze over de middenlijn kwamen werd de bal simpel in geleverd. Vlak voor rust maakt Bouwe de gelijkmaker op aan geven van Justin. Bouwe kreeg de bal in de diepte mee gestuurd en schoot de bal vanaf rand zestien vol in de kruising en liet de keeper kansloos achter zich.


Na de rust speelde Tzum beter. Er werd beter overgespeeld, de bal bleef langer in de ploeg en dat resulteerde in 60ste minuut op een voorsprong. Bouwe stuurde Klaas met een hoge en lange bal de diepte in, toen hij de bal aannam stond de keeper ver uit zijn doel waardoor hij makkelijk binnen kon tikken, 1-2. Ane piet en Klaas hadden de wedstrijd moeten beslissen. Ane piet speelde de bal te ver voor zich uit toen hij alleen op de keeper afkwam en Klaas raakte de lat terwijl hij zich alleen melde voor de keeper. In de resterende tien minuten kwamen er nog grote mogelijkheden voor beide ploegen. Gescoord werd er niet meer. 1-2 is een terechte eindstand. Door deze winst stijgt Tzum weer een plekje en staat nu op het 5de plek.

Volgende week speelt Tzum weer eens thuis tegen Berlikum, aanvang 14:30.
Programma
Zaterdag 10 Oktober

14:00 uur Tzum 1 - Vcr 2

15:45 uur Tzum Vr1- Twijzel Sc Vr1

10:00 uur Tzum Jo14-1 - Harkema Opeinde Jo14-1

Zaterdag 17 Oktober

14:30 Uur Tzum Vr1 - Vcr Vr1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!