10-03-12 Geel Wit F3G - Tzum F1
Geel-Wit F3g – Tzum F1

Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats, we hebben ongelofelijke haast.

Zaterdag 10 maart 2012 was het weer zover de voetbalcompetitie gaat weer los. Voor Tzum F1 betekend dit een uitwedstrijd naar Geel-Wit op Ameland.
Om 8.15uur vertekken we vanaf het sportcomplex “het lyntsje park”. De voetbalwedstrijd staat gepland voor 10.45uur, dit bekent dat de boot van 09.30uur gehaald moet worden.
In 3 auto’s onderweg naar Holwerd.
Om 09.30 uur precies vertrekt de boot, en ja we zitten met z’n allen aan boord. Volgens plan moest alles op tijd lukken. Jammer dat dit het plan was en niet de realiteit. Om 10.40uur vertrekt de Bus vanaf de pier op Ameland , om 10.50uur pas op het sportcomplex. Snel omkleden en om 11uur fluit de scheids voor het eerst. Het begin van een nieuwe competitie.

De opstelling was helder, de eerste helft Steven op de goal. Pieter, Tigo en Redmer in de achterhoede. Cas, Nynke en Janco op het middenveld. Robin als enige op de spits.
De eerste helft was zichtbaar dat Tzum nog moest zoeken naar het niveau van afgelopen seizoen. Er werd wel goed gespeeld maar ze konden elkaar nog niet makkelijk vinden.
Veel van het spel speelde zich af op de helft van de tegenstander maar Tzum kon niet makkelijk doordrukken om de openingstreffer te maken.
Pas in de loop van de eerste helft, na een redding van Steven, schopt hij de bal naar voren. Robin pikt de bal op, maakt een paar mooie schijnbewegingen en geeft een voorzet aan Cas. Cas is messcherp en daar is hij dan, het eerste doelpunt van 2012.
Met nog een paar kleine kansen voor Geel-Wit waarin Pieter uitblonk als verdediger was de eerste helft snel gespeeld.

De tweede helft begon om 11.35. Trainer coach Harm had een tactische wissel toegepast, Redmer op goal in plaats van Steven.
In de tweede helft kon Tzum F1 elkaar makkelijker vinden. Vanaf de aftrap schopt Robin de bal naar Steven, Steven gaat langs de zijkant geeft een voorzet aan Robin. Deze weet hij vakkundig af te maken, de 0-2 was een feit.
Aftrap Geel-Wit, de bal nog maar net in het spel of Nynke weet hem af te pakken, in de kleine ruimte toch een steekpaas op Cas. Cas gaat langs de zijkant en geeft de bal voor op Steven, hij haalt uit maar de keeper kan keren, maar laat de bal wel los. Een buitenkansje, Steven tekent voor de 0-3.
Cas, zichtbaar niet tevreden met zijn nieuwe opdracht (verdedigen) houdt meerdere counterkansen van Geel-wit tegen. Samen met Tigo en Pieter houdt hij de boel mooi schoon achterin.
Met een snelle actie en een perfecte paas zorgt Janco er voor dat Robin 1 op 1 komt te staan met de keeper, deze kans moet je Robin niet geven, 0-4.
De wedstrijd was gespeeld, de tegenstander gebroken en Tzum de 3 punten in de pocket. Janco vindt het nog niet genoeg, een snelle beweging gevolgd door een prachtige steekpaas naar Steven zorgt er voor dat laatstgenoemde in scoringspositie komt. Steven haalt uit, het lijkt dat de bal de goal zal missen maar daar komt Cas. Met een telescoopbeen weet hij de bal nog in het net te krijgen. Hiermee tekent Cas voor de eindstand 0-5.

O jee. 11.55uur. De bus vertrekt weer om 12.05uur .
Nog maar 10 minuten, geen panels en geen douche. Snel de andere kleren weer aan en hup de bus in.
Gelukkig, om 12.30uur de boot vertrekt en we zijn allemaal aan boord.

Een leuke maar hectische dag waarin de 3 punten verdient zijn.