01-12-12 Tzum 1 - Frisia 2
Tzum komt te laat op gang en verliest van Frisia.
Tzum 1 heeft zaterdag 1 december van het tweede elftal van Frisia met 3-4 verloren. Hierdoor is Tzum een plekje gezakt en Frisia een plekje gestegen op de ranglijst. Voorafgaand aan het duel stond Frisia en Tzum derde en vijfde op de ranglijst.
Door peronele problemen waren Sjoerd Didden en Sietze Vietor bij het eerste gehaald.
Rond half 3 floot scheidsrechter Andrè Tamminga voor het eerste fluitsignaal van de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. De eerste kleine mogelijkheden waren voor Tzum, een aantal afstandschoten waren een prooi voor de doelman van Frisia. In de 20ste minuut van de wedstrijd kwam Frisia op voorsprong, na een hoge hoekschop werd de bal hard achter doelman Alle gekopt, 0-1.
Na dit doelpunt ging Tzum op zoek naar de gelijkmaker. Na een tijdje waar het spel heen en weer golfde kwam Tzum in 30ste minuut verdiend langszij. Een prima actie van Tim op de rand van het zestienmetergebied, die met een mooie pass Frits instelling bracht om te scoren. Hij ronde de bal keurig af in de rechter onderhoek, 1-1. Vlak voor rust kwam Frisa opnieuw op voorsprong. Een vrijetrap werd door Erwin Atsma ongelukkig van richting veranderd waardoor de bal achter Alle verdween, 1-2.

Na de rust was Tzum duidelijk de bovenliggende partij. In de beginfase waren er eerst geen grote kansen, maar qua spel was Tzum beter waardoor er ook kansen kwamen. Na ongeveer 15 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft werd er een doelpunt afgekeurd van Tzum. Een buitenspel doelpunt van Klaas zorgde er niet voor dat de stand gelijk kwam te staan. Vlak hierna kwam toch de gelijkmaker. Een strafschop (hands verdediger Frisia) werd goed binnen geschoten door Harmen. 5 minuten na de gelijkmaker kwam Frisia voor de derde keer op voorsprong. Uit de kluts van een voorzet werd de 2-3 binnengeschoten. Niet veel later werd de score uitgebreid naar 2-4. Tzum geloofde nog in een goed resultaat en zette behoorlijk aan. Harmen en Klaas hadden aardig mogelijkheden, maar de kansen waren niet voor hun besteed. Dat 10 minuten voor het einde 3-4 gemaakt werd door Klaas was terecht. Een hoekschop van Tzum werd verwerkt door een Frisia verdediger naar het zestienmetergebeid en uit de lucht schoot Klaas de bal tegen het touw, 3-4. Er werd niet meer gescoord en dit was tevens de eindstand.
Met goed voetbal kun je dus ook verliezen. Al met al had hier dus meer ingezeten.
Zo als het nu staat was dit ook de laatste wedstrijd voor de wintersport. Er moeten nog een paar wedstrijden worden ingehaald dat zal naar alle waarschijnlijkheid na de winterstop gebeuren.
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!