SC Berlikum 5 - Tzum 3
Alweer een doordeweekse wedstrijd voor Tzum 3.Donderdagavond 26 april moest er gevoetbald worden in en tegen Berlikum. Tzum 3 begon in de volgende verrassende opstelling, keeper Wijbren, verdediging Johannes, Bote, johan en Albert. Middenveld Jelle, Sietze en Henk Jan en in de aanval Simon, Marco en Jaimy. Romke en Sjoerd waren de wissels.
In de eerste minuten kwam Tzum goed weg, de Berlikumer spits was net te traag om de voorzet vanaf rechts binnen te werken. Hierna nam Tzum het over en kon het gevaarlijk worden over de rechterkant.
Hier stuurde Jelle Jaimy weg, die hield goed het overzicht en stelde Marco in staat om te scoren en deze deed dat, 0-1. Even later dacht Berlikum weer langszij te komen, maar hun nummer 14 liep buitenspel, dus dit ging niet door. Nadat we ook achterin in de gaten hadden hoe te handelen trok Tzum de wedstrijd naar zich toe. Dit leverde minstens vier 100 procent kansen op maar Marco, Jaimy, Sietze en Simon wisten dit niet te benutten.
De Berlikumers begonnen steeds meer te zeuren en werden maar amper gevaarlijk. Na het half uur stak Tzum Berlikum de helpende hand toe, Wijbren wilde de bal weg werken maar schoot tegen Johannes op zodat deze in eigen goal scoorde, 1-1
Vijf minuten later stond Tzum weer op voorsprong, via een snelle aanval over rechts. Nu wist Jaimy wel te scoren, 2-1. Het kan soms vreemd lopen in het voetbal want Tzum zorgde wederom via een eigen goal dat Berlikum weer langszij kwam. Nu was het Henk Jan die de bal onfortuinlijk van richting veranderde waardoor Wijbren op de verkeerde voet stond en de bal in de goal zag verdwijnen, 2-2.
De Tzummers waren even aangeslagen en hier profiteerde Berlikum van. Tzum verspeelde de bal op het middenveld en Berlikum was weg via hun rechterflank, Johannes gleed weg en werd uitgespeeld en Berlikum scoorde bij de eerste paal, 3-2! Voor rust de betere ploeg maar toch met een achterstand de rust in!!
Albert en Bote moesten nog werken en werden vervangen door Romke en Sjoerd in de tweede helft.
Dit werd een vervelende tweede helft, het spel golfde op en neer met de beste kansen voor Berlikum.
Er ontstond steeds meer irritatie op het veld waardoor het er niet fraaier op werd. De scheids had er goed het oog in en hield het wat korter waardoor het niet uit de hand liep.
Aan beide kanten werd niet meer gescoord, hoewel Sietze er nog dichtbij was na een fraaie solo. De bal hobbelde echter net langs de verkeerde kant van de paal! Een puntendeling was terecht geweest, het mocht echter niet zo zijn.

Zaterdag aanstaande moet Tzum 3 naar de Leeuwarder Zwaluwen (9), aanvang wedstrijd 13.00 uur.
Zaterdag 5 mei is Tzum 3 vrij!!