28-04-12 Tzum 1 - Blauw Wit 5
Afgelopen zaterdag kwam Blauw Wit 5 bij Tzum 1 op bezoek. Voor Tzum een belangrijke wedstrijd, deze wedstrijd moest worden gewonnen om aansluiting te houden met de top 5. Blauw Wit stond op dit moment op de tweede plaats met één punt achterstand op de Koploper, Sneek Wit Zwart. Voor Blauw Wit dus ook een belangrijke wedstrijd.

Tzum startte om 14.30 in de volgende opstelling:

Op goal: Alle
Verdediging: Justin, Bouwe, Erwin A. en Erwin H.
Middenveld: Hendrik (->frits), Reinout, Edwin en Harmen (->Jurrit)
Voorhoede: Ane Piet en Redmar

De wedstrijd begon zonder veel krachtsverschil. Blauw Wit startte met de sterke wind in de rug en was hierdoor meer in balbezit, hierdoor creëerden zij enkele kleine mogelijkheden, deze mogelijkheden waren geen probleem voor de goalie van Tzum. Tzum daarentegen had wat minder mogelijkheden maar creëerde wel enkele grote kansen. Rond de 15de minuut speelde Reinout zichzelf vrij in het strafschopgebied van Blauw Wit, hierdoor kon hij vanaf een meter of 10 binnenschieten, helaas dook de keeper in de juiste hoek en maakte een prima redding.
Rond de 25ste minuut kreeg Blauw Wit een vrijschop op een afstand van 20 meter. De voorzet hieruit werd door iedereen gemist, zo ook door Alle. 0-1. Na dit doelpunt kwam Tzum even onder druk te staan en hing de 0-2 in de lucht. Tzum wist zich knap staande te houden en begon weer te voetballen. Doordat Blauw Wit wat gemakkelijk werd kreeg Tzum meer ruimte om te voetballen, hierdoor werden er enkele kleine kansen gecreëerd. Ongeveer 5 minuten voor rust werd Blauw Wit een dubieuze penalty toegekend. Waar niets aan de hand bleek te zijn, meende de scheidsrechter toch iets te zien waardoor de bal op de stip ging. 0-2.

Rust.

Tzum begon gedreven aan de tweede helft. Nu met de wind in de rug speelde Tzum de bal een stuk beter rond en werden er grote kansen gecreëerd. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Blauw Wit, in de 50e minuut resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Reinout ging goed op een diepe bal en wist deze net voor de achterlijn binnen te houden. Hierna zette hij de bal goed voor de goal waardoor Ane Piet de bal simpel binnen kon tikken. 1-2. Tzum rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker, hiervoor waren enkele grote mogelijkheden maar de bal wou er maar niet in, wat mede de verdienste was van de goed keepende goalie van Blauw Wit. Blauw Wit beperkte zich voornamelijk nog tot verdedigen maar kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. In de 75e minuut stond Tzum niet op te letten en werd de linksbuiten van Blauw Wit gelanceerd. Deze kon zonder hinder de bal voor de goal krullen waarna de spits van Blauw Wit de bal bij de tweede paal binnen kon schieten. 1-3. Tzum gooide hierna alles op de aanval om zo snel mogelijk de 2-3 te maken. Dit gebeurde ook in de 80e minuut. Uit een vrijschop wist Redmar de bal bij de tweede paal binnen te tikken. Volgens de grensrechter was het buitenspel bij deze goal maar de scheidsrechter kende de goal toe. 2-3. Helaas bleef de scheidsrechter niet bij zijn beslissing en werd de goal toch afgekeurd. 1-3. Na deze beslissing werd het er niet vriendelijker op en werd de wedstrijd 10 minuten voor tijd beëindigd. Eindstand 1-3.

Helaas geen punten voor Tzum wat een goede wedstrijd speelde, voornamelijk op basis van de tweede helft was minimaal een punt verdiend geweest.

Tzum staat op dit moment 6e op de ranglijst met nog twee wedstrijden te gaan. Het is nog mogelijk om nog één plek te stijgen maar dan moeten beide wedstrijden worden gewonnen.
Programma Za. 25 November

15:00 St.Annaparochie 1 - Tzum 1