24-4-2012 Tzum 1 - Berlikum 3
Vandaag stond er een inhaalwedstrijd op het programma tegen Berlikum 3. Nadat het de hele dag zo’n beetje slecht weer was geweest was het op deze dinsdagavond toch nog opgeknapt en nog prima weer om een wedstrijd te spelen. De heenwedstrijd in Berlikum werd met 3-0 verloren, dus dit moest vandaag recht gezet worden door de Tzummer “Mannschaft”. Met vol vertrouwen gingen we de wedstrijd in, de opstelling was als volgt:

Doel: Alle
Verdediging: Justin, Bouwe, Erwin A., Erwin H
Middenveld: Hendrik, Reinout, Edwin, Harmen
Aanval: Ane Piet , Redmar
Wissels: Jamy en Jurrit

Om zeven uur precies trapten we af in Tzum, de wedstrijd die onder leiding stond van Frank ter Horst. In de beginfase was meteen te merken dat er wel wat te halen viel vanavond. Berlikum oogde niet heel zeker en kon door veel druk op de bal te zetten van de wijs worden gebracht. De eerste helft was het voetbal niet verzorgd van Tzummer kant, veel balverlies, slordige passes. Toch lukte het om een paar keer gevaarlijk voor de goal van Berlikum te komen maar deze kansen (kansjes) werden niet verzilverd. Na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld was het Berlikum die de aanval opzette, hierbij werden ze niet tot nauwelijks opgevangen door de defensie van Tzum 1. Met wat enkele frommelpasses kwam er zowaar een grote kans voor de spits van Berlikum, deze werd dan ook binnengeschoten, 0-1. Dit was toch een duidelijk teken om toch echt aan de bak te gaan, nog een tegentreffer konden we niet incasseren, maar het benadrukte wel ons slordige spel.
Na enkele goede combinaties te hebben opgezet was het Reinout die op de rechterflank de bal ontving, deze kon hij voorgeven in de zestien meter. Hier stond Anne Piet goed gepositioneerd en hij kopte de bal langs de doelman van Berlikum, 1-1. Dit voelde een beetje als een bevrijding gezien ons slordige spel de eerste helft.

De tweede helft begon al een stuk beter. In de rust waren Hendrik en Edwin gewisseld, ze werden vervangen door Jurrit en Jamy. Achterin konden we het nu aardig dicht houden, we gaven weinig ruimte weg. Na een tijdje redelijk constant te hebben gevoetbald kwamen er ook regelmatig kansen. Op een gegeven moment was het Ane Piet die de bal ontving op het middenveld, hij kon Jamy met een mooie steekbal (langs maarliefst drie spelers) bedienen. Jamy schoof de bal onder de keeper door en zette Tzum op een voorsprong, 2-1. Dit was het moment dat Berlikum definitief geklopt was, dit was ook te merken aan het spel. Het duurde dan ook niet lang meer tot het derde doelpunt viel, na wat geklungel in de defensie van Berlikum was het Ane Piet die de bal met een rollertje langs de doelman wist te werken, 3-1. Ook hadden we nog bijna een doelpunt cadeau gekregen, Ane Piet kreeg de bal prompt voor zijn voeten door een verdedigingsfout. Hierdoor kwam hij alleen tegen over de keeper te staan, maar hij wist de bal niet in het doel te werken. Dit mede door goed keeperswerk van de doelman van Berlikum. Enkele minuten daarna vond scheidsrechter Frank het wel mooi geweest en beëindigde het duel. Een mooie (bevochten) overwinning voor Tzum 1, eindelijk weer de volle pond. Tevens is dit ook een mooie opsteker voor het aankomende duel tegen de koploper Blauwit. Met de zelfde werklust /inzet, moeten ook hier punten te halen zijn!

Verslag: Erwin Hoekstra
Zaterdag 29 Januari